Місто

Депутати проголосували за звільнення директорки Житомирського спортивного ліцею

21 December 2023, 15:03

На сесії Житомирської обласної ради 21 грудня депутати проголосували за звільнення директорки Житомирського обласного спортивного ліцею Людмили Корінної.

За таке рішення проголосували 37 депутатів.

У коментарі Житомир.info в. о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма зазначив, що прокуратура повідомила про два правопорушення вчинені директоркою ліцею.

«В обласну раду надійшов лист від прокуратури, в якому вказувалося на два правопорушення, які тлумачаться, як конфлікт інтересів. Зокрема, близький родич працював у ліцей. І друге це те, що цей родич отримував винагороду, преміальні. І в тому числі керівник отримувала преміальні за свою роботу. Два такі випадки… Це питання розглядалося на нашій комісії з питань регламенту. Потім це питання розглядалося на комісії гуманітарній, так, як це профільна комісія, яка рекомендувала ініціювати питання розірвання контракту з керівником спортивного ліцею. Після цього було засідання комісії з питань бюджету та комунальної власності, де було доручено управлінню майном обласної ради розробити проєкт рішення про розірвання контракту. Управління даний проєкт розробило. На погоджувальній раді, яка відбулася у понеділок, було розглянуте питання про включення цього питання у порядок денний», - сказав Володимир Ширма.

У постанові Корольовського районного суду вказано, що директорка систематично підписувала накази про преміювання працівників ліцею та себе особисто.

Скриншот з постанови суду

Натомість Людмила Корінна у суді своєї провини не визнала та подала апеляцію.

Скриншот з постанови суду

Але суд визнав директорку винною та присудив штраф у розмірі 3 400 гривень.

Скриншот з постанови суду

Зауважимо, що Людмила Корінна обіймала посаду директорки спортивного ліцею з 30.06.2005 року. А її племінник працював у цьому ліцеї сторожем з липня 2021 року.

Нагадаємо, 30 листопада 2021 на позачерговому засіданні сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували за зміну назви та статуту Житомирського обласного ліцею обласної ради на Житомирський обласний спортивний ліцей обласної ради. Розпорядження про скликання позачергової сесії на 30 листопада голова обласної ради Володимир Федоренко підписав 26 листопада, у порядку денному було лише два питання: про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік; про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного спортивного ліцею Житомирської обласної ради. Останній проєкт рішення викликав обурення учнів, батьків та працівників обласного ліцею: батьки вважають, що спортивний профіль позбавляє дітей можливості отримати якісну академічну освіту і такі питання треба обговорювати, а не ставити людей перед фактом. 1 грудня під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради міський голова Сергій Сухомлин подякував федераціям за підтримку і зазначив, що такі зміни допоможуть створити новий сучасний заклад, який стане гордістю області.

У Житомирській ОДА не сумнівалися, що обласний ліцей стане спортивним: ще до сесії оголосили тендер на проєкт реконструкції.

Зазначимо, що на початку 2018-2019 навчального року в комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» (зараз – «Житомирський обласний ліцей») мало запрацювати спортивне відділення, в рамках якого збиралися відкрити чотири класи – волейболу, футболу, боротьби та боксу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корінна спортивний ліцей ЖОСЛ Ширма звільнення премія корупція сесія депутат суд 
Матеріали по темі