Місто

У Житомирі на майдані Корольова зібралися люди з плакатами, бо на сесії вирішують питання обласного ліцею

30 November 2021, 11:30

У Житомирі 30 листопада на майдані Корольова перед адмінбудівлею, де знаходиться облдержадміністрація та обласна рада, зібралися кілька десятків людей з плакатами.

Громадяни прийшли з приводу питання, яке розглядатиметься цього дня на позачерговій сесії обласної ради: зміну назви та статуту назви Житомирського обласного ліцею обласної ради на Житомирський обласний спортивний ліцей обласної ради. Крім батьків нинішніх ліцеїстів, які 29 листопада приходили за роз’ясненнями до обласної ради, до Житомира приїхали також представники Бердичівського ліцею-інтернату спортивного профілю.

Кількох представників мітингувальників пропустили до сесійної зали, на сесії присутні 53 депутати з 64. Обласна рада здійснює пряму трансляцію позачергової сесії.


Директор обласного ліцею Людмила Корінна під час виступу на сесії повідомила, що зміни для неї були неочікуваними, і проєкт рішення вона побачила лише у п’ятницю, 26 листопада, коли його оприлюднили на сайті обласної ради.

«Ми вчора до 10-ти вечора змінювали цей статут, вставили туди академічну складову. На фракції представники «Слуги народу» запропонували, щоб у ліцеї було 50х50: половина учнів академічного профілю, половина – спортивного, і пообіцяли що потужності ліцею будуть збільшуватися», - пояснила Людмила Корінна.

Батьки, які виступали на сесії, просили зняти питання з розгляду та доопрацювати статут, якщо обласна рада все ж вирішила додати спортивні напрямки для ліцеїстів. Керівники області пояснювали, що фінансування з державної програми буде виділятися саме на спортивні ліцеї.

Зрештою 49 з 53 присутніх депутатів проголосували за зміну назви та статуту ліцею, рішення прийняте.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, розпорядження про скликання позачергової сесії на 30 листопада голова обласної ради Володимир Федоренко підписав 26 листопада, у порядку денному було лише два питання: про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік; про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного спортивного ліцею Житомирської обласної ради. Останній проєкт рішення викликав обурення учнів, батьків та працівників обласного ліцею: батьки вважають, що спортивний профіль позбавляє дітей можливості отримати якісну академічну освіту і такі питання треба обговорювати, а не ставити людей перед фактом.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2018-2019 навчального року в комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» (зараз – «Житомирський обласний ліцей») мало запрацювати спортивне відділення, в рамках якого збиралися відкрити чотири класи – волейболу, футболу, боротьби та боксу. 17 червня 2020 року пресслужба облради повідомила, що в області планують створити два ліцеї для обдарованих дітей: у Бердичеві спортивного профілю, у Новограді-Волинському – військового. На сесії 20 червня цього ж року рішення було ухвалене і з вересня 2020 року в двох спеціалізованих ліцеях почалося навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада ліцей сессія  
Матеріали по темі