Події

У Житомирській області судитимуть чоловіка, який пропонував патрульним хабара, щоб «відкупити» сина

2 January 2024, 13:12

За спробу відкупити сина від відповідальності перед судом постане житель Звягельщини: слідчі завершили розслідування.

Про це 2 січня інформує Звягельський районний відділ поліції.

«У листопаді на одній із вулиць м. Звягеля правоохоронці помітили, що водій автомобіля «Ford» порушив Правила дорожнього руху. Під час спілкування з керманичем, 27-річним жителем Ярунської громади, інспектори встановили, що він не має при собі відповідних документів, адже вже був позбавлений права керування через нетверезе водіння. На місці події був і 55-річний батько керманича, житель тієї ж громади, який під час документування правопорушення, запропонував поліцейським гроші. Відтак на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Звягельського райвідділу. Патрульні оформили відносно водія низку адміністративних матеріалів, а слідчі райвідділу за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ», - йдеться в повідомленні.

Зібравши необхідні докази, днями слідчі оголосили 55-річному чоловікові про підозру у вчиненні вказаного правопорушення. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.

За чинним законодавством подібні дії тягнуть за собою покарання у вигляді штрафу від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, 27 листопада у Звягелі поліцейські зупинили водія, який порушив ПДР, а його 55-річний батько запропонував правоохоронцям хабаря.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2023 року у Любарській громаді нетверезий водій-правопорушник намагався відкупитися від поліцейських. Кермувальник їздив без прав, а рівень алкоголю в крові перевищував норму у понад 10 разів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар патрульний водій батько син поліція суд Звягель  
Матеріали по темі