Місто

Житомирський активіст Громов, який отримав 3,5 роки тюрми за вимагання, подав апеляцію на вирок і пішов служити в ЗСУ

8 January 2024, 12:25

Апеляційний суд зупинив розгляд провадження за апеляційними скаргами на вирок Корольовського районного суду м.Житомира про 3,5 роки позбавлення волі для Олександра Громова, обвинуваченого у вимаганні.

Відповідна ухвала суду від 26 грудня 2023 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«В провадженні Житомирського апеляційного суду перебуває судове провадження №296/11605/19 за апеляційними скаргами обвинуваченого ОСОБА_7, його захисника ОСОБА_8 та прокурора відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_9 на вирок Корольовського районного суду м.Житомира від 28.06.2023 відносно ОСОБА_7 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України. Судовий розгляд вище зазначеного провадження не закінчено у зв`язку з неявкою обвинуваченого ОСОБА_7 (участь останнього в судовому розгляді є обов`язковою), який не має змоги з`явитися в призначені судом апеляційної інстанції судові засідання з причини перебування на військовій службі в ЗСУ. Вказані обставини підтверджуються наявною у провадженні довідкою військової частини НОМЕР_1 від 30.10.2023 про те, що солдат ОСОБА_7 перебуває на військовій службі військової частини НОМЕР_1 з 24 жовтня 2023 року», - йдеться в ухвалі суду.

Суд вирішив зупинити апеляційне провадження до звільнення громова з військової служби.

Скриншот з ухвали суду

На Facebook-сторінці Олександра Громова є допис про те, що він «прийняв рішення призватися до лав ЗСУ». Допис розмістили від імені зареєстрованої 12 квітня 2022 року благодійна організація «Благодійний фонд „Українці ЖТ“», керівником та одним із засновників якої свого часу був Громов.

22 грудня 2023 року сам Громов написав про новий етап у своєму житті.

«35 днів навчань: штурм окопів, зачистка будівель, мінування, нічні вилазки, сон по 4 годин під відкритим небом (і в дощ і в сніг) стрільби, стрільби, стрільби... Все це знадобиться, тут – на лінії фронту», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Корольовський районний суд м. Житомира вироком від 28 червня 2023 року присудив 3,5 роки позбавлення волі громадському активісту Олександру Громову у справі про вимагання, яку в суді розглядали понад три роки. Ухвалою від 4 серпня Житомирський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за апеляційними скаргами на вирок і призначив апеляційний розгляд на 14 листопада 2023 року, зазначивши, що участь обвинуваченого Олександра Громова в судовому засіданні апеляційного суду є обов`язковою.

Як повідомляв Житомир.info, керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА Олександра Громова 13 серпня затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він, побачивши правоохоронців, намагався приховати між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометувальну інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район. Обвинувальний акт стосовно Громова надійшов до Корольовського районного суду м. Житомира 2 грудня 2019 року. На судовому засіданні 6 березня 2020 року адвокатка обвинуваченого клопотала про повернення застави у розмірі 200 тисяч 700 гривень, які були внесені матір'ю Громова, але суд відмовив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Громов суд вимагання вирок апеляція ЗСУ мобілізація 
Матеріали по темі