Події

Підозрюваного в підпалі двох будинків у селі Житомирської області взяли під варту та призначили заставу у понад 240 тис. грн

10 January 2024, 12:09

Суд узяв під варту чоловіка, якого підозрюють у підпалі двох домогосподарств у Слободищі.

Про це 10 січня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«До Бердичівського міськрайсуду надійшло клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до чоловіка, якого підозрюють у навмисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України). Слідчий суддя клопотання задовольнив та обрав підозрюваному тримання під вартою строком до 6-го березня 2024-го року. Також визначив заставу у розмірі 242 тис. грн, у разі сплати якої на підозрюваного покладається низка обов′язків, що має забезпечити його належну поведінку під час проведення досудового розслідування. Дане судове рішення може бути оскаржене в апеляційному суді протягом 5 днів», - йдеться в повідомленні.

Як випливає з клопотання, 31-річного чоловіка, який зареєстрований у Луганській області, підозрюють у тому, що він уранці 7-го січня цього року скоїв підпал будинків та підсобних приміщень за двома адресами у селі Слободищі Бердичівського району.

Довідково: ч. 2 ст. 194 КК України - умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, 7 січня до поліції надійшли одразу два повідомлення про пожежі у приватних садибах жителів с. Слободища Швайківської громади Бердичівського району. За попередніми висновками фахівців ДСНС, ймовірною причиною їх виникнення стали підпали. Підозрюваного у підпалі приватних будівель у двох садибах затримали поліцейські.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2023 року до поліції звернулася 47-річна жителька селища Ружина та повідомила, що серед ночі хтось намагався підпалити її житло, кинувши у вікно «коктейль Молотова». Як виявилося, до підпалу причетний зять заявниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд пожежа застава підпал підозрюваний Бердичів варта  
Матеріали по темі