Події

У селищі Житомирської області чоловік кинув у вікно будинку тещі «коктейль Молотова», в оселі перебувала його п’ятимісячна дитина

13 November 2023, 11:44

У Ружині чоловік кинув у вікно будинку тещі «коктейль Молотова», бо хотів помститися своїй жінці за те, що та мала намір розірвати шлюб. На той час в оселі перебувала його п’ятимісячна дитина.

Про це 13 листопада повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«Бердичівські поліцейські затримали причетного до правопорушення. 13 листопада до поліції зателефонувала 47-річна жителька смт Ружина та повідомила, що серед ночі хтось намагався підпалити її житло, кинувши у вікно пляшку з займистою рідиною. На момент приїзду слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу жінка змогла самостійно загасити пожежу», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення слідчих дій поліцейські з’ясували, що напередодні між донькою заявниці та її чоловіком стався конфлікт. Тож до події може бути причетний 25-річний зять власниці будинку. Такі підозри підтвердили й записи з камер відеонагляду.

Відео поліції Житомирщини

Ружинські поліцейські спільно з оперативниками розшукали ймовірного винуватця за місцем проживання. Свою провину чоловік визнав та розповів, що таким чином хотів помститися дружині за намір розірвати шлюб.

Тож підпаливши «коктейль Молотова», зять кинув його в одне з вікон приватного будинку своєї тещі, після чого з місця події втік. Не зупинило чоловіка й те, що тієї ночі у оселі перебувала його п’ятимісячна дитина. На щастя, від протиправних дій чоловіка ніхто не постраждав.

Відтак слідчі райвідділу затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Попередня кваліфікація події – ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

Нині вирішується питання про оголошення фігурантові про підозру та обрання запобіжного заходу.

Затриманому, відповідно до чинного законодавства, може загрожувати від 3 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 жовтня пресслужба Звягельського районного відділу поліції повідомила про те, що у Чижівській громаді кілька місяців тому горів житловий будинок. Правоохоронці з’ясували причину займання: односелець потерпілої підпалив будинок, попередньо обливши помешкання бензином.

Як повідомляв Житомир.info, 30 липня 2023 року в багатоповерхівці по м-ну Путятинському в місті Житомирі сталася пожежа. Було попередньо встановлено, що власник помешкання, 78-річний містянин, сам підпалив речі у квартирі. З опіками його було доставлено до лікарні, де чоловік невдовзі помер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція пожежа ДСНС коктейль Молотова підпал дитина Ружин 
Матеріали по темі