Суспільство

День жалоби у громаді Житомирської області: в останню путь провели 23-річного пілота МіГ-29

10 January 2024, 15:19

Сьогодні Малинська громада попрощалася із загиблим військовослужбовцем, пілотом МіГ-29, Владиславом Залістовським, якому було 23 роки.

Про це 10 січня повідомляє Малинська міська рада.

«Немає таких слів, які б змогли хоч трошки заглушити і применшити біль втрати… Бо ця втрата дуже велика. Болить — усім, хто прощався з Владиславом, болить — тим, хто не зміг прийти, але подумки з нами, болить — усій громаді і всій Україні. Живим коридором пошани проводжали в останню путь нашого Захисника жителі громади, бойові побратими, знайомі і близькі. Зі словами співчуття до рідних та бойових побратимів звернулися міський голова Олександр Ситайло, військовий комісар Дмитрій Піковський та капелан 114-ї бригади тактичної авіації. Малинська громада запам’ятає Владислава таким, яким він був для усіх нас — добрим, щирим, цілеспрямованим і відважним. Пам’ятаючи про тих, хто ціною власного життя закриває над нами небо, маємо об’єднатися і ставати сильнішими. Сьогодні ж схиляємо голови у скорботі…Вічного польоту і легких хмаринок, тобі, наш пілоте, наш земляче, наш Герою!», - пишуть у мерії.

А на місцевому сайті Malyn.Media уточнюють, що відспівали молодого воїна у Свято-Покровському храмі на вулиці Городищанській. Поховали — на Алеї Героїв міського кладовища. Сьогоднішній день у Малинській громаді оголошений Днем жалоби.

Як повідомляє Житомир.info, 5 січня 2023 року під час виконання бойового завдання загинув 23-річний пілот Владислав Залістовський із Малина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Залістовський пілот загиблий Малин ЗСУ прощання поховання 
Матеріали по темі