Україна

Міністр охорони здоров'я заступився за повій

11 July 2008, 16:31

Василь Князевич наголошує, що не визнавати проблеми iснування проституцiї -- нерозумно. Адже всiм вiдомо: торгiвля тiлом в Українi досить поширена...

I якщо заплющувати очi на цю проблему, то клопоту не поменшає. Навпаки, небачених масштабiв можуть набувати венеричнi хвороби i ВIЛ-СНIД. У разi ж узаконення проституцiї, додає Василь Князевич, "дiвчата й жiнки матимуть фiзичний i правовий захист, а також адекватну медичну допомогу".

Iдею багато хто критикує. У комiтетi Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної дiяльностi, зокрема, кажуть, що свого часу парламентарi проблему проституцiї розглядали. Йшлося про запровадження, замiсть адмiнiстративної, кримiнальної вiдповiдальностi за торгiвлю тiлом. Але народнi депутати цього не пiдтримали. Навпаки, вирiшили норми адмiнвiдповiдальностi зробити жорсткiшими.

"Щоб легалiзувати проституцiю, -- зазначає у коментарi "Експресу" Вiктор Швець, голова парламентського комiтету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної дiяльностi, -- треба внести вiдповiднi змiни до Кримiнального кодексу України, якi обов'язково мають пройти через наш комiтет. Але, впевнений, депутати їх не пiдтримають".

Загалом iнiцiативу легалiзувати проституцiю Вiктор Швець критикує. "З огл%

"Експрес"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі