Суспільство

Юні герої-рятувальники із Житомирщини отримали нагороди та запрошення стати професіоналами

10 April 2007, 18:15

Житомир.info два місяці тому вже повідомляв про героїчний вчинок 13-річного Вадима Нестерчука із села Головенка Житомирського району. Нагадаємо: хлопець помітив клуби диму, який йшов з веранди сусіднього будинку, а всередині налякані діти волали про допомогу. Вадим через вікно потрапив у кімнату та врятував чотирьох малюків. Потім розпочав гасити полум’я. За цей вчинок хлопець був нагороджений почесною грамотою та цінними подарунками обласної державної адміністрації, Головного управління МНС України в області та особисто орденом „За мужність” з рук Президента України. Але історія на цьому не закінчилася.

 За повідомленням прес-служби  ГУ МНС України в Житомирській області, співробітники Житомирського районного відділу Головного управління МНС України в області з’ясували, що в гасінні пожежі брали участь ще двоє хлопців-односельчан: 11-річний Василь Інгурян та 19-річний Іван Зубік. Дізнавшись від сусідів, що по вулиці горить хата, вони миттєво кинулися до місця пригоди. У цей час малюки вже були в безпечному місці. Хлопці не залишилися осторонь – взяли активну участь у боротьбі з вогнем: відрами носили з криниці воду і заливали осередок пожежі у палаючій веранді. Завдяки діям народних героїв будинок був врятований.

Напередодні Великодня, 6 квітня, начальник Головного управління МНС України в Житомирській області генерал-майор служби цивільного захисту Леонід Антонюк запросив Василя та Івана до Головного управління і у присутності професійних рятувальників області нагородив юних-героїв грамотами  “За мужність та героїзм, виявлені під час гасіння пожежі”. А голова обласної державної адміністрації Юрій Павленко передав їм іменні командирські годинники.

Офіцери запропонували малому Василю одразу приміряти подарунок.  Для тоненької ручки серйозний дорослий годинник був завеликий. Хлопчик отримав пропозицію швидше рости і поповнити ряди професійних рятувальників. Леонід Олександрович пообіцяв допомогу у вступі в один з учбових закладів, які готують професійних рятувальників для МНС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі