Місто

900 учнів та 100 викладачів: на ІІІ Форумі з відновлення Житомирщини показали концепцію відбудови ліцею №25

5 February 2024, 19:28

До Житомира на ІІІ Форум з відновлення області 5 лютого приїхали представники посольств Португалії та Естонії в Україні, міністерства закордонних справ України, Комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

«Особливо важливо для нас те, що з кожним форумом кількість та масштаби участі в ньому представництва наших партнерів, а також представників Житомирської громади збільшуються. І якщо ми починали разом з Естонською республікою, то тепер з нами разом вже і Португальська республіка. І не за горами той час, коли я вірю, не знаю, яка це буде цифра біля слова «форум», але тут будуть майоріти прапори всіх 27 членів Євросоюзу, і цей форум дійсно буде вести Житомирщину вже до такої повноцінної інтеграції в Європейський Союз», – говорить Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

На форумі презентували концепцію з відновлення Житомирського ліцею №25.

«Отже, так виглядає наш проєкт, його ідея, майстер-план, який ми розробили спільно з органами влади. Отже, ми отримали документ фінальний, і тут, власне, наша пропозиція українській владі. Рішення було прийнято про те, що загалом у ліцеї вчитимуться майже 900 учнів з майже сотнею викладачів. І тут інформація про аудиторний фонд, про класні кімнати з усім потрібним цифровим обладнанням відповідно до побажань Житомирської влади. Бібліотека шкільна дуже важлива. Це дуже важливий громадський простір, який буде працювати не тільки для ліцею, для освітянської спільноти, але і для всієї громади Житомира, бо це буде формат відкритої публічної школи. Тут також позначені зони для учнів, додаткові, допоміжні, включно із спортзалом для занять всередині приміщення та на відкритому повітрі. Ми знаходимося фактично на заключному етапі формування цієї програми, яку ми будемо виконувати після того, як буде оголошено публічний тендер на виконання цього проєкту», – розповідає керівник Державної компанії Португалії Construção Pública, E.P.E. Луїз Андраде.

Після презентації відбудови ліцею та обговорення ідей з покращення освіти в Україні, підписали меморандум про співпрацю з реконструкції ліцею №25 міста за кошти уряду Португалії між Construção Pública, E.P.E. і Житомирською міською радою.

«І наступний форум ми будемо обговорювати збудований навчальний заклад, ліцей №25, який буде слугувати таким індикатором розвитку освіти України. Дякую», – розповів секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Чому й досі центр Житомира «прикрашають» руїни ліцею №25 читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, перший регіональний форум, присвячений відновленню постраждалих внаслідок російської агресії територій Житомирщини, відбувся 27 вересня 2022 року в Лугинській громаді Житомирської області. Другий форум провели у грудні цього ж року в столиці Естонії Таллінні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Форум відбудова ліцей Корнієнко Португалія Клімінський Естонія ліцей №25  
Матеріали по темі