Події

Правоохоронці виявили DAF з нелегальними березовими колодами на околиці Житомира

8 February 2024, 11:15

На околиці Житомира поліцейські виявили автомобіль з нелегальним лісом.

Про це 8 лютого повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«7 лютого близько 16:00 інспектори сектору реагування Житомирського райуправління під час проведення превентивних заходів зупинили для перевірки автомобіль «DAF» з причепом, завантаженим деревиною. За кермом транспортного засобу перебував 61-річний містянин. Під час візуального огляду правоохоронці визначили, що в причепі знаходяться березові колоди. Однак належних документів для підтвердження законності вантажу керманич автівки поліцейським не надав», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці задокументували усі обставини діяння та вилучили автомобіль з деревиною.

Нині слідчі з’ясовують походження деревини та законність її перевезення у межах відкритого кримінального провадження.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, 1 лютого правоохоронці в одному з сіл Барашівської громади зупинили автомобіль DAF із тентованим напівпричепом для перевірки. У транспортному засобі інспектори виявили нелегальні колоди дуба.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2024 року Державна екологічна інспекція України інформувала, що за незаконну рубку майже трьох сотень дерев Хорошівська селищна рада Житомирської області має сплатити майже 2 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ліс лісопродукція дерево деревина береза колода вантажівка 
Матеріали по темі