Події

На хабарі в 0,5 млн грн за не проведення позапланової перевірки затримали посадовців Держпраці, які працювали в Житомирі

9 February 2024, 11:39

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури керівника і начальника управління одного з міжрегіональних управлінь державної служби з питань праці та двох посередників викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це 9 лютого 2024 року повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури.

«За даними слідства, посадовці створили штучні умови для проведення позапланової перевірки приватного підприємства. Надалі вони повідомили керівнику товариства, що він може уникнути перевірки за пів мільйона гривень. Для цього він має укласти фіктивну угоду з придбання товарів у певної організації та перевести на її рахунок обумовлену суму. Правоохоронці затримали посадовців у порядку ст. 208 КПК України після отримання неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

Тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, а також перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб. Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Про затримання посадовців Держпраці також повідомила 9 лютого пресслужба поліції Київської області.

«На територію будівництва одного з суб’єктів господарювання прибули інспектори Державної служби України з питань праці для проведення позапланової перевірки. Аби підприємство уникнуло перевірки, зловмисники запропонували власнику товариства заплатити 500 тисяч гривень. Однак, він має укласти недіючу угоду з придбання будівельних товарів у певної організації, та перевести на її рахунок запропоновані кошти», - зазначається у повідомленні.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що один із затриманих – начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віталій Подорожній. Це управління Держпраці знаходиться у Житомирі на вул. Шевченка, 18-а і здійснює діяльність на території трьох областей – Житомирської, Хмельницької і Вінницької. Нинішній начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Віталій Подорожній до 19 жовтня 2022 року працював у Державній екологічній інспекції Поліського округу на посаді начальника Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області, а перед цим працював начальником відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2019 року правоохоронці затримали посадовця Управління Держпраці в Житомирській області за отримання хабаря: чиновник вимагав у жителя області 2 тисячі доларів за неперешкоджання в отриманні дозвільних документів для діяльності його підприємства. 25 березня 2020 року затримали головного інспектора Управління Держпраці під час одержання 500 доларів, які він вимагав та одержав від приватного підприємця за непритягнення його до кримінальної відповідальності за порушення трудового законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Держпраці поліція прокуратуру  
Матеріали по темі