Економіка

Держпраці перевіряє підприємства, де скаржаться на невиплату зарплат, найбільші – житомирський ЛГЗ та санаторій «Дениші»

27 September 2023, 14:11

На Житомирщині перевіряють підприємства-боржники. Державна служба з питань праці поновила перевірки оформлення трудових відносин, порушення термінів виплати заробітної плати та законності припинення трудових договорів на підприємствах.

«Найбільше люди скаржаться на невиплату заробітної плати. Нам дозволили проводити перевірки з 22 червня 2023 року по невиплаті заборгованості по заробітній платі. За останній квартал близько 30 звернень по Житомирській області щодо невиплати заробітної плати», - говорить начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віталій Подорожній.

Фахівці вже завітали на деякі підприємства, які не виплатили працівникам гроші за роботу.

«Ми здійснили понад 30 перевірок в Житомирській області. На даний час всі перевірки законності виплати, невиплати встановлені й всі факти направлені до правоохоронних органів. Найбільші такі фірми – це Житомирський лікеро-горілчаний завод, санаторій «Дениші» там великі заборгованості, де встановлені факти невиплати заробітної плати», - говорить начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віталій Подорожній.

Фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповіли про нещодавню перевірку, до них звернулася працівниця житомирського дитячого садочку.

«Тоді до нас звернувся один з правників підприємства, на думку якого була наявна заборгованість по виплаті розрахункових коштів, тобто частини заробітної плати й компенсація за невикористану відпустку. В одному з дошкільних закладів у Житомирі. В ході заходу контролю були підтверджені факти, які зазначив у заяві заявник. Вивчивши документи підприємства був винесений припис на усунення виявлених порушень», - розповідає головний державний інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці Володимир Первушин.

Начальник Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби каже, як правило, після перевірки люди отримують свою заробітну плату, тому радить повідомляти про порушення прав працівника.

«Кожен місяць людина має отримувати заробітну плату. Якщо більше як місяць затримка виплати заробітної плати, то людина може звертатися до нас», - сказав Віталій Подорожній.

Контакти:

Адреса: вул. Шевченка, 18-А, м Житомир, 10001

Електронна адреса: khm@dsp.gov.ua

Телефон: (0412) 43-06-51

Нагадаємо, що проведення планових та позапланових перевірок на період воєнного стану припинили через постанову уряду № 303 від 13 березня 2022 року. Та 19 липня 2022 року набули чинності нові трудові правила на час війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці Державна служба з питань праці зарплата санаторій Дениші Житомирський лікеро-горілчаний завод ЛГЗ Подорожній Первушин 
Матеріали по темі