Влада

Житомирській обласній податковій повернули колишнього керівника

19 February 2024, 10:02

Виконувачем обов'язків начальника Головного управління ДПС у Житомирській області знову став Олександр М’ясковський.

Така інформація оприлюднена на офіційному сайті ГУ ДПС у Житомирській області.

Зауважимо, що Олександр М’ясковський був в.о. начальника Державної податкової служби у Житомирській області до квітня 2023 року, а потім керувати обласною податковою призначили Теодозію Чернецьку, яка до цього працювала в ГУ ДПС у Львівській області начальник управління податкового аудиту.

За 2023 рік Чернецька отримала 399 тис. 744 грн зарплати: 139 тис. 109 грн – від ГУ ДПС у Львівській області, 260 тис. 635 грн – від ГУ ДПС у Житомирській області.

Станом на 14 лютого 2024 року на сайті ГУ ДПС у Житомирській області Теодозія Чернецька значилася як в.о. начальника, станом на 19 лютого інформація про керівника вже оновлена (див. скриншот).

В декларації за 2022 рік зазначено, що Олександр М’ясковський працює на посаді начальника ДПІ Житомирської державної податкової інспекції ГУ ДПС, за 2022 рік отримав 323 тис. 658 грн зарплати. Дружина декларанта, яка є директором Житомирського інституту ПАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом», за 2022 рік отримала 187 тис. 552 грн зарплати, також в неї були доходи від підприємницької діяльності, але їх розмір в декларації не вказаний. Станом на 1 січня 2023 року у Олександра М’ясковського було 11 тис. доларів готівки.

З 2007 року М’ясковський має частку у батьківській квартирі площею 76,4 кв.м, яка знаходиться у Звягелі, з 2020 року – безоплатне право користування автомобілем Mitsubishi Pajero 2011 р.в., який належить батьку. Все інше рухоме та нерухоме майно – квартира у Житомирі, земельна ділянка та будинок у Пряжеві, Toyota Land Cruiser 2021 р.в. і причеп – належить дружині. Для купівлі автомобіля у вересні 2021 року дружина декларанта взяла кредит в розмірі 823 тис. 045 грн.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 8 грудня 2022 року ДБР інформувало про затримання під час одержання 200 тис. грн хабаря заступника начальника одного з управлінь Державної податкової служби в Житомирській області, який опікувався надходженням до бюджету акцизного збору з певної групи товарів: податківець вимагав гроші у приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення норм податкового законодавства, виявлені під час перевірки підприємства. Згодом пресслужба Державної податкової служби України повідомила, що в. о. голови ДПС прийняв кадрове рішення щодо звільнення посадових осіб, відповідальних за напрям діяльності вищезазначеного працівника. А ближче до вечора цього ж дня стало відомо, що затриманого на хабарі податківця пробували звільнити «заднім числом»: ДБР заявило, що проведе розслідування щодо свідомої фальсифікації керівництвом ГУ ДПС в Житомирській області задля сприяння уникненню підозрюваним відповідальності за тяжке корупційне правопорушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС призначення М’ясковський податкова звільнення Чернецька 
Матеріали по темі