Місто

З прибережної зони житомирського Тетерева прибрали паркан, який перекривав доступ до річки

19 February 2024, 17:02

З прибережної зони Тетерева демонтували паркан на вимогу міської ради.

Про це 19 лютого повідомляє Житомирська міська рада.

«На вимогу міської ради компанія "ОЛСО", яка орендує територію на провулку Річковому, демонтувала паркан з метою вільного доступу до берега. 15 лютого представники міськради та екологічної інспекції Поліського округу виїжджали на місце встановленої металевої огорожі. ТОВ "ОЛСО" відреагувало на претензію міськради та вчора демонтувало паркан», - йдеться в повідомленні.

Зі слів міського голови Сергія Сухомлина, якби компанія не зреагувала належним чином, то рішення щодо демонтажу прийняв би виконком.

Зауважимо, рішення прибрати паркан ухвалили після звернення, яке надійшло на вебресурс «ЕкоЗагроза». Після цього екологи звернулися з вимогою до Житомирської міськради щодо виконання делегованих повноважень щодо забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів

«Реагуючи на звернення, яке надійшло на вебрусурс «ЕкоЗагроза», державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом з заявником та представниками Житомирської міськради 15 лютого 2024 року здійснили виїзд на місце ймовірного правопорушення – провулок Річковий (Житомир) та підтвердили описаний у зверненні факт встановлення металевої огорожі, яка унеможливлює доступ до річки Тетерів, що є порушенням ст. 88 Водного кодексу України та ст. 60 Земельного кодексу України. Після опрацювання матеріалів Державна екологічна інспекція Поліського округу направила офіційне звернення до Житомирської міськради щодо дотримання вимог законодавства у частині виконання делегованих повноважень стосовно забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування шляхом демонтажу наявної огороджувальної конструкції», - зазначають у Державній екологічній інспекції Поліського округу.



Фото зі сторінки Державної екологічної інспекції Поліського округу

Нагадаємо, 17 лютого у прямому ефірі мер Житомира прокоментував ситуацію із парканом, який перекриває доступ до річки Тетерів на Корбутівці.

«На минулому тижні були питання від Олександра Швецова з приводу встановленого паркану й обмеженого доступу до річки на Корбутівці. Склали та направили претензію компанії, яка орендує цю землю. Вони мають прибрати і відкрити доступ до берега. Якщо ні – на наступному тижні на виконкомі приймемо рішення і зробимо демонтаж. Тому дякую, що підказали», - зазначав Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркан набережна Тетерів річка екоінспекція міськрада 
Матеріали по темі