Місто

З усієї України Житомир отримує зібрані дрони, з’явилися проблеми з тестувальниками

17 February 2024, 16:30

Військовим на Сході передали дрони від Житомира.

Про це 17 лютого у прямому ефірі повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Добрий день, сильні люди вільного міста! Вчора ввечері повернулися зі Сходу: завозили дрони 46-й та 95-й бригадам. Також були у 3-й штурмовій бригаді. Їм сьогодні важко, та й усім, і 46-й, і 95-й… хлопці на передовій роблять неможливе. Всі ми чуємо про Авдіївку, про роботу 3-ї штурмової бригади… Вчора ми завезли від Житомира їм fpv-дронів 120 штук, ще 80 чекають їх тут, в Житомирі. І також Mavic 3T і звичайні Mavic … Ситуація дуже не проста, ми всі читаємо і дивимося новини – це справжні герої. Всі передають «Привіт» Житомиру й дякують за допомогу. А так все нормально, звичайна робота: каналізація, дороги, вода, тепло», - сказав Сергій Сухомлин.

Також мер прокоментував ситуацію із парканом, який перекриває доступ до річки Тетерів на Корбутівці.

«На минулому тижні були питання від Олександра Шевцова з приводу встановленого паркану й обмеженого доступу до річки на Корбутівці. Склали та направили претензію компанії, яка орендує цю землю. Вони мають прибрати і відкрити доступ до берега. Якщо ні – на наступному тижні на виконкомі приймемо рішення і зробимо демонтаж. Тому дякую, що підказали», - повідомив Сергій Сухомлин.

Окрім цього, міський голова розповів про проєкт реабілітаційного центру для військових, який має профінансувати Японія.

«Японці обіцяють нам робочий проєкт по реабілітаційному центру для наших військових. Ескізний всеукраїнський конкурс вже відбувся. Японці готові взятися за робочий проєкт, відомий японський архітектор... Спробуємо попрацювати з ним. Якщо вдасться, є шанс, що Японія допоможе коштами на даний проєкт, який для нас і для нашого міста дуже-дуже важливий», - зазначив мер.

Завдяки платформі «Житомирський дрон» у Житомир приїжджає чимало дронів з усієї України, але не вистачає тестувальників.

«Продовжуємо збирати дрони. Тут величезна подяка усім, хто долучився до цього проєкту. Три тижні назад було більше як 11 тисяч зареєстрованих людей на цій платформі («Житомирський дрон»). З усієї України кожен день у Житомир приходять десятки зібраних дронів. Скажу чесно, нам навіть на сьогодні вже складно тестувати, не вистачає тестувальників, бо у військових є свої завдання. Тому маємо тут невеличкі складнощі. Сьогодні спілкувався з нашим політехом (Державний університет «Житомирська політехніка»). Думаю, що вони нам допоможуть з тестувальниками і будемо робите усе можливе, щоб хлопці на фронті отримували якомога більше цих систем. Дякую усім! Головне спокійних вихідних! Гарного дня!», - повідомив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, Житомирська міська рада від початку 2024 року регулярно повідомляє про допомогу захисникам України, зазвичай передають безпілотники. Також майже у всіх таких повідомленнях вказані бюджетні кошти, витрачені на передане обладнання, сумарно це вже становить більш ніж 10 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада 2023 року міський голова Житомира Сергій Сухомлин презентував платформу «Житомирський дрон», на якій можна отримати кошти за зібраний власноруч FPV–дрон або задонатити на нього. 30 грудня протестували перші FPV-дрони, зібрані волонтерами на платформі «Житомирський дрон», а 5 січня 2024 року організували для журналістів зустріч з розробниками цих дронів. Станом на 13 лютого 2024 року понад 6 тисяч користувачів зареєструвалися на платформі «Житомирський дрон», 27 FPV вже у військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер Сухомлин Житомирський дрон реабілітаційний центр Японія паркан р.Тетерів Шевцов дрон військовий ЗСУ 
Матеріали по темі