Місто

З бюджету Житомира виділили більш ніж 5 млн грн на закупівлю обладнання для уроків «Захист України»

11 August 2023, 13:15

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 11 серпня виділили 8 млн грн для закладів освіти. Ці кошти підуть на дообладнання укриттів у школах, а також на закупівлю обладнання для уроків «Захисту України».

«5 млн на обладнання – це БПЛА, манекени для навчання по медичній підготовці, комплекти лазерного обладнання для навчання стрілецької справи. Ще близько 2, 5 млн для дообладнання укриттів, бо десь треба додати радіатори. Минулого року у нас було 10 тисяч кв.м укриттів по школах та садочках, цього року додали ще 7 тисяч кв.м», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Військові навчатимуть вчителів та учнів керувати дронами, прицільно стріляти та надавати домедичну допомогу. Саме для практичних занять придбають обладнання.

«Пропонуємо співпрацю залучити наших інструкторів для навчання дітей у школах користуватися БПЛА – Mavic та FPV. Інструктори у визначений час прийти до навчального закладу та розповісти, як ним користуватися. Паралельно навчатимуть визначених людей у школах», - сказав начальник 190-го навчального центру Олексій Новіков.

«Давно вже тісно співпрацюємо з навчальними закладами в рамках військово-патріотичного виховання молоді, щоб навчати та формувати у свідомості цивільних людей те, що відбувається зараз у нашій країні. Розпочатий цей захід з початку цього року і він повинен нарощуватися, для цього є потреба у засобах імітації для проведення тактичної підготовки, а саме відпрацювання наступального та оборонного бою, питання медичного забезпечення та надання першої медичної допомоги та мінної безпеки», - додає заступник начальника 199-го навчального центру Дмитро Шимко.

Уроки «Захисту України» в оновленому форматі будуть викладати вже цього навчального року в усіх житомирських ліцеях.

«В першу чергу, це стосується старших класів, з 9 по 11 клас. Побачимо по інтенсивності, щоб не було проблем з навчальним часом», - сказав директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Нагадаємо, що ввечері 10 серпня, мер анонсував закупівлю дронів трьох типів для ліцеїв Житомира. Вдень, перед відеозвернення мера, Житомирська міська рада інформувала про виділення з бюджету 3 млн 220 тис. грн на безпілотники для ліцеїв.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство освіти і науки 2 серпня анонсувало оновлену практичну складову шкільної дисципліни «Захист України», яка спрямована на збільшення практики, актуальних знань, навичок та життєво необхідних умінь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кошти бюджетні кошти дрони дрон закупівля Сухомлин Арендарчук Новіков школа ліцей урок ЗСУ Захист України 
Матеріали по темі