Події

Самостійно гасив палаючу траву навколо обійстя: у селі Житомирської області від отриманих опіків загинув 39-річний чоловік

9 March 2024, 12:38

Минулої доби у селі Олевської громади 39-річний чоловік самостійно намагався загасити палаючу суху траву навколо свого обійстя, отримав опіки тіла та загинув.

Про це 9 березня повідомляє головне управління ДСНС України у Житомирській області.

«8 березня о 13:38 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої рослинності у с. Чижівка Звягельського району. Вже на місці події бійці ДСНС встановили, що горить суха рослинність на площі до 2-х га. існувала загроза поширенню вогню на населений пункт та лісопосадку. Впродовж півтори години рятувальники ліквідували дане займання», - йдеться в повідомленні.

Загалом вогнеборці області ліквідували 9 пожеж в природних екосистемах вогнем пройдено близько 9 га території.

«На жаль, не обійшлось без трагічних наслідків на одній із пожеж. Близько 12 години до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від поліцейських, що у с. Ліски Олевської громади Коростенського району під час самостійного гасіння загоряння сухої трави навколо свого обійстя отримав опіки тіла та загинув 39-річний чоловік. Підрозділи ДСНС на гасіння даної пожежі не залучалися», - повідомляють рятувальники.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101»

Нагадаємо, упродовж доби 5 березня вогнеборці Житомирської області ліквідували 21 пожежу у природних екосистемах на загальній площі понад 17 га. Під час спроб самостійного гасіння пожежі травмувався 32-річний місцевий житель, який відбивав полум’я від власної оселі. За попередньою інформацією, він отримав 25-30% опіків тіла. Прибулі за викликом медики госпіталізували його до обласної лікарні.

Цього ж дня на Звягельщині у селі Дідовичі поліцейські офіцери громад Віталій Лебіга та Михайло Мосцицький врятували чоловіка, який спав у будинку під час пожежі.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня 2024 року у Звягелі під час гасіння пожежі вогнеборці виявили тіло чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа загиблий рятувальник вогнеборець вогонь обійстя Олевськ  
Матеріали по темі