Влада

Житомирський державний університет ім.Івана Франка визнали критично важливим, що дозволяє бронювати військовозобов’язаних

12 March 2024, 10:12

Міністерство освіти і науки визначило Житомирський державний університет імені Івана Франка критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Відповідний наказ від 6 березня 2024 року оприлюднили на сайті МОН. Відповідне звернення від ЖДУ ім.Івана Франка надійшло 30 січня 2024 року.

«Встановити, що Житомирський державний університет імені Івана Франка, відповідає критеріям, зазначеним у підпунктах 3,5,6 пункту 2 Порядку і критеріїв, і визначити його критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період», - йдеться у документі.

Копію наказу направлять до Міністерства економіки та Генерального штабу ЗСУ.

Зауважимо, що станом на ранок 12 березня на сайті Міносвіти є 34 накази про визнання закладів та установ критично важливими, зокрема, таким визначені університети: «Києво-Могилянська академія», «Дніпровська політехніка», «Львівська політехніка», «Острозька академія», «Запорізька політехніка». З трьох університетів Житомира наказ поки є лише щодо одного.


Довідка: Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період затверджені постановою Кабінету міністрів 27 січня 2023 року. Підтвердження статусу критично важливого підприємства для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період здійснюється підприємством не рідше ніж один раз на рік. З метою оформлення військовозобов’язаним відстрочок Мінекономіки надсилає рішення про бронювання військовозобов’язаних органам державної влади, іншим державним органам, якими подано списки, а також Генштабу ЗСУ, який у триденний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних ТЦК та СП. Орган державної влади, інший державний орган, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа і організація видає військовозобов’язаному витяг із зазначеного рішення, завірений підписом керівника та печаткою, який є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2022 року Верховна рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», оновивши правила бронювання працівників. Наприкінці січня 2023 року Кабінет міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних та критерії визначення підприємств, установ і організацій, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення: працівники таких підприємств віднині підлягатимуть бронюванню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН мобілізація бронювання ЖДУ університет бронь військовозобов’язаний 
Матеріали по темі