Влада

Аудитори вимагають від департаменту Житомирської ОДА розірвати договір на продовження реконструкції корпусу тубдиспансеру за 33 млн грн

13 March 2024, 15:26

У лютому поточного року підрозділ Державної аудиторської служби України оголосив про початок моніторингових процедур щодо реконструкції лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради.

Про це 13 березня повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

«У грудні 2023 року Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації оприлюднив технічні вимоги до публічної закупівлі по об’єкту «Реконструкція лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради» під інфекційне відділення, очікувана вартість публічної закупівлі становить 33,2 млн грн. Для формування належного пакету документів – тендерної пропозиції, учасникам було надано строк з 18 грудня 2023 року по 05 січня 2024 року. Під час підготовки тендерної пропозиції в одного з майбутніх учасників виникло питання щодо технічних вимог оголошеної закупівлі, відповідне звернення до замовника зафіксовано на майданчику Prozorro 23 грудня 2023 року. Унаслідок цього замовником були уточнені технічні вимоги та опублікована тендерна документація зі змінами 27 грудня 2023 року. 05 січня 2024 року під час розкриття пропозицій було встановлено, що тендерну пропозицію подав єдиний учасник закупівлі, а саме ТОВ «УК «Комфорт-Буд», - йдеться у повідомленні.

Після детального аналізу тендерної пропозиції замовником було опубліковано вимогу щодо усунення невідповідності в документації, а саме стосовно уточнення довідки щодо наявної матеріально-технічної бази учасника закупівлі в частині кількісного складу техніки, яка буде залучатися до виконання робіт. Того ж дня учасник оновив надану довідку, врахувавши зауваження, та після повторного дослідження пакета документів замовник опублікував намір про укладення договору на виконання робіт з переможцем закупівлі.

Договір підряду був підписаний 2 лютого 2024 року на суму 33 млн грн та 6 лютого 2024 року опублікований на майданчику Prozorro.

«Відповідно до наказу Державної аудиторської служби України встановлено моніторингову процедуру щодо проведеної закупівлі з метою виявлення органом державного фінансового контролю ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель. Державними аудиторами було встановлення факт не підтвердження аналогічного досвіду виконання робіт переможцем закупівлі, а саме характер робіт в наданих учасником виконаних договорах не є співставним із зазначеними роботами в оголошеній закупівлі. З огляду на встановлене порушення законодавства у сфері закупівель та керуючись чинним законодавством України Держаудитслужба зобов’язала замовника здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень шляхом припинення зобов’язань за договором», - інформує ОВА.

Від редакції: Висновок аудиторської перевірки про виявлені порушення «не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону» був оприлюднений 6 березня, станом на 13 березня інформація про розірвання договору відсутня.

В ОВА нагадують, що робоча група «Прозорість та Підзвітність» при Житомирській обласній військовій адміністрації запровадила прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану: відповідну інформацію можна надіслати на електронну адресу prozorist@apoda.zht.gov.ua для аналізу членами робочої групи та вжиття необхідних заходів у разі виникнення такої потреби.

Нагадаємо, 22 січня 2021 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив тендер на реконструкцію лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради під інфекційне відділення, з очікуваною вартістю 46,1 млн грн. 15 березня департамент підписав договір з ТОВ «УК «Комфорт-Буд» на виконання робіт за 41,7 млн грн.

В квітні 2021 року ремонтні роботи вже почалися, а голова ОДА Віталій Бунечко на фоні банера «Велике будівництво» розповідав, що проєкт реконструкції коштує 48 млн грн і складається з двох черг: вартість першої черги – 35 млн грн, це реконструкція внутрішніх приміщень, облаштування покрівлі; вартість другої черги – 13 млн грн, це утеплення та оздоблення фасадів, благоустрій територій, підключення до зовнішніх інженерних мереж.


Укладений в березні 2021 року договір з ТОВ «УК «Комфорт-Буд» розірвали додатковою угодою від 22 грудня 2022 року, підряднику заплатили 31,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2021 року Кабмін затвердив перелік проєктів, на які в 2021 році Житомирська область отримає з ДФРР 177 млн грн, серед проєктів – лікувальне відділення (дитячий корпус) в обласному протитуберкульозному диспансері, на яке виділяли 22,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА тубдиспансер інфекційне відділення аудит тендер департамент реконструкція Велике будівництво 
Матеріали по темі