Події

Прикордонники зупинили 2 вантажівки, які незаконно перевозили майже 32 куб. м лісу на півночі Житомирської області

22 March 2024, 15:30

Дві вантажівки, які незаконно перевозили ліс, виявили прикордонники на Житомирщині.

Про це 22 березня повідомляють на сторінці «Північний кордон. Держприкордонслужба» у facebook.

«В ході реалізації оперативної інформації прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців в межах контрольованого прикордонного району зупинили дві вантажівки завантажені діловим лісом. З’ясувавши, що лісодеревина перевозиться у незаконний спосіб, а саме у водіїв документи на вантаж не відповідали дійсності, прикордонники викликали на місце зупинки транспортних засобів слідчу-оперативну групу від Національної поліції в Житомирській області», - йдеться в повідомленні.

Наразі, для з’ясування усіх обставин вчиненого правопорушення вантажівки та майже 32 кубометри лісу хвойних порід дерев передано поліціантам, яким також направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» КК України.

У пресслужбі 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Житомир.info повідомили, що вантажівки зупинили на півночі Житомирської області у Коростенському районі.

Нагадаємо, на територіях лісогосподарських підприємств Житомирщини у 2023 році зріс обсяг самовільних порубок дерев. Про це 20 березня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2024 року на території лісового заказника місцевого значення «Словечанський кряж» фахівці екоінспекції виявили незаконну порубку 10 дубів. Збиток – майже 2 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина прикордонник кордон Коростень Держприкордонслужба  
Матеріали по темі