Події

Дві жительки Житомирського району хотіли отримати фінансову допомогу, а натомість втратили понад 40 тис. грн

22 March 2024, 16:48

Впродовж минулої доби двоє жительок Житомирського району, зареєструвавшись на сумнівних сайтах та вказавши конфіденційні дані банківських рахунків, замість обіцяної допомоги, втратили заощадження.

Про це 22 березня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Так, 37-річна жителька Черняхівської громади повідомила поліцейським, що днями в одному з чатів у соцмережі вона побачила інформацію про можливість фінансової допомоги від міжнародних організацій. Перейшовши за посиланням, вона зареєструвалась на сайті та вказала там усі реквізити своєї банківської картки. Після цього жінці почали надходити смс-повідомлення про списання коштів з її рахунку. Через необачність потерпіла втратила близько 30 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Таким же чином позбулася своїх 11 тисяч гривень і 37-річна жителька селища Черняхова.

Нині слідчі Житомирського районного управління поліції розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, у межах яких встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Нагадаємо, 12 березня із заявою про ошуканство до правоохоронців звернувся 35-річний чоловік. Шахраї ошукали жителя Бердичева на 32 тисячі гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 10 березня 2024 року шахраї отримали доступ до банківського рахунку жителя Житомирської області: після спілкування з «мобільним оператором» він втратив 150 тис. грн, назвавши 4 цифри коду злочинцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші фінансова допомога 
Матеріали по темі