Влада

Затриманого на хабарі завідувача відділення житомирського обласного центру реабілітації відсторонили від посади

1 April 2024, 10:18

Суд задовольнив клопотання слідчого про відсторонення від посади завідувача відділення реабілітації Комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради, якому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Відповідна ухвала Корольовського районного суду м.Житомира від 22 березня 2024 року оприлюднена 29 березня.

«Клопотання cлідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3, погоджене прокурором відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4, про відсторонення від посади ОСОБА_6 – задовольнити. Відсторонити ОСОБА_6 від посади завідувача відділенням реабілітації Комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради, в межах строку досудового розслідування, строком до 19 травня 2024 року», - йдеться в ухвалі суду.

В матеріалах суду зазначається, що кримінальне провадження у справі було відкрите 18 жовтня 2023 року.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що приблизно на початку осені 2023 року, у невстановлений досудовим слідством день та час, у завідуючого відділенням реабілітації КНП «Обласний центр реабілітації» Житомирської обласної ради ОСОБА_6, який є службовою особою, виник умисел спрямований на здійснення прохання, поєднаного з вимаганням та одержання для себе та третіх осіб неправомірної вигоди від ОСОБА_7 за вчинення в його інтересах дій з використанням наданого службового становища, вчиненого за попередньою змовою групою осіб зі службовими особами, уповноваженими на прийняття рішення про встановлення групи інвалідності. Так, у невстановлений досудовим слідством день та час, але не пізніше 15.02.2024, завідувач відділенням реабілітації КНП «Обласний центр реабілітації» Житомирської обласної ради ОСОБА_6, діючи за попередньою змовою групою осіб із достовірно невстановленими службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_8, якого залучив як пособника, з метою прийняття уповноваженими особами рішення про встановлення групи інвалідності ОСОБА_7, перебуваючи 21.02.2024 за місцем свого проживання по АДРЕСА_3, діючи в рамках єдиного умислу, одержав від ОСОБА_7 частину неправомірної вигоди в розмірі 5 тисяч гривень за проведену ним роботу щодо готування необхідних документів для розгляду МСЕК», - зазначається в ухвалі.

Скриншот з ухвали суду

Також оприлюднена ухвала суду від 22 березня про обрання завідувача відділенням обласного центру реабілітації запобіжного заходу – тримання під вартою строком до 19 травня 2024 року (включно) з правом внесення застави у розмірі 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 121 тис. 120 грн. Житомирянину, який був спільником лікаря і «здійснював збір документів на інших осіб з метою сприяння останнім у встановленні групи інвалідності», обрали запобіжний захід тримання під вартою строком до 19 травня 2024 року (включно) з правом внесення застави у розмірі 151 тис. 400 грн.

Нагадаємо, 19 березня 2023 року у Житомирі викрили лікаря медцентру на Корбутівці та його спільника, які вимагали у військовозобов’язаного гроші за «правильний» висновок лікарської комісії: наприкінці лютого лікар отримав свій перший «гонорар» у розмірі 5 тисяч гривень, а потім залучив посередника, який висловив вимогу пацієнту надати ще 1,5 тис. доларів. 22 березня прокуратура інформувала про обрання запобіжних заходів посадовцю медцентру та пособнику, підозрюваних в одержанні хабаря: тримання під вартою та відсторонення від посади.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 року на Чуднівському шосе під Житомиром відкрили реконструйований Центр вертебрології із Центром реабілітації учасників АТО. До квітня 2023 року керівником КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» був нинішній директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар центр реабілітації суд відсторонення від посади лікар запобіжний захід центр вертебрології 
Матеріали по темі