Здоров'я

​Під Житомиром відкрили Центр реабілітації учасників АТО, в реконструкцію якого вклали 55 млн грн

16 November 2018, 13:54

16 листопада на Чуднівському шосе під Житомиром відкрили реконструйований Центр вертебрології із Центром реабілітації учасників АТО.

Реконструкція та облаштування найсучаснішого в Україні Центру реабілітації тривала більше року. Роботи обійшлися у 55 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з обласним бюджетом.

Відкрили заклад Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко разом із головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем, головою облради Володимиром Ширмою та міським головою Сергієм Сухомлином.

Вже із наступного тижня Центр розпочне свою роботу. Учасники АТО Житомирщини та жителі області, які отримали направлення на лікування за медичними показами, проходитимуть реабілітацію безкоштовно. Для учасників АТО та ветеранів з інших областей, а також пацієнтів без направлень вартість лікування складе: амбулаторно –1630 грн, стаціонарно – 3100 грн. Курс лікування – 12 днів.

Усього за рік заклад зможе надати послуги 5 тисячам пацієнтів з усієї України.

Подробиці дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2017 року голова облради Володимир Ширма говорив, що у Житомирі планують запустити обласний лікувальний центр вертебрології та реабілітації, на який з обласного бюджету та фонду регіонального розвитку буде спрямовано 13 млн грн. Взимку 2018 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич показав ескізи майбутнього Центру реабілітації для людей з інвалідністю та учасників АТО. А 5 травня був підписаний меморандум про створення на базі обласного центру вертебрології та реабілітації «Дому ветерана».

У березні 2018 ремонт у закладі оглядали Гундич з Зубком та народні депутати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реабілітація Центр реабілітації Центр вертебрології  
Матеріали по темі