Місто

«Житомирводоканал» готовий заплатити 1,1 млн грн колекторам за стягнення боргів з 1300 споживачів

4 April 2024, 10:46

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» Житомирської міської ради оголосило тендер на послуги колекторів зі зменшення заборгованості боржників замовника.

Відповідне оголошення 3 квітня оприлюднили в системі «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі – 1 млн 137 тис. 150 грн, торги заплановані на 12 квітня. Послуги мають надаватися до кінця 2024 року.

«КП «Житомирводоканал» скориставшись послугами таких компаній отримає дієвий інструмент та додаткові важелі впливу, за допомогою якого значно покращиться дисципліна платежів наших абонентів», - зазначається в обґрунтуванні до проведення закупівлі.

Для формування вартості тендеру підприємство проаналізувало пропозиції трьох колекторських фірм і встановило, що середній відсоток винагороди становить 21,66%.

В тендерній документації зазначається, що колектори мають працювати з 1300 боржниками, загальна сума заборгованості яких за послуги водоканалу становить 5 млн 750 тис. грн, а термін заборгованості – більш ніж 36 місяців.

До речі, це вже друга закупівля КП «Житомирводоканал» послуг колекторських агентств, перша була минулого року: 23 жовтня 2023 року на «Прозорро» оприлюднили інформацію про укладений договір з ТОВ «Юнілігал Груп» на суму 99 тис. грн.

В коментарі Житомир.info 4 квітня пресслужба комунального підприємства пояснила, що залучати колекторські фірми для стягнення боргів – це нормальна практика, колектори отримують відсоток від сплаченої заборгованості.

«Минулого року за допомогою колекторів вдалося стягнути 120 тис. грн заборгованості, колекторська фірма отримала 14% від стягнутої суми, тобто менше, ніж передбачалося договором. Цього року виплати колекторам теж залежатимуть від зібраної суми», - сказала менеджерка зі зв'язків з громадськістю КП «Житомирводоканал» Сніжана Герасимчук.

Вона також повідомила, що загальна сума заборгованості населення перед «Житомирводоканалом» за водопостачання та водовідведення станом на початок квітня 2024 року становить 82 млн грн.

Зауважимо, що на «Прозорро» з січня 2023 року по квітень 2024 року є десять закупівель послуг колекторів, які проводили: комунальне підприємство «Новомосковський комсервіс» Новомосковської міської ради; комунальне підприємство Броварської міської ради «Житлово-експлуатаційна контора – 2»; комунальне підприємство «Новомосковськтеплоенерго» (м.Новомосковськ); ТОВ «Черкасиенергозбут»; комунальне підприємство «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради; ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (м. Київ).

Нагадаємо, станом на вересень 2023 року заборгованість споживачів перед КП «Житомирводоканал» становила 86,3 млн грн, зі злісних неплатників підприємство мало намір стягувати борги через суд.

Як повідомляв Житомир.info, загальний борг житомирян перед комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» станом на початок березня 2024 року був понад 358 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал тендер борг колектор заборгованість Житомирводоканал закупівля 
Матеріали по темі