Суспільство

Повернути кошти та рік іспитового терміну призначив суд чоловіку, який ошукав 79-річну жительку райцентру Житомирської області

4 April 2024, 13:11

Суд призначив покарання чоловіку, який в грудні по телефону представився лікарем та повідомив 79-річній жительці Коростеня про те, що її донька знаходиться в тяжкому стані. Пенсіонерка віддала чоловіку майже 76 тисяч гривень.

Вирок Коростенського міськрайонного суду Житомирської області від 1 квітня оприлюднений 3 квітня у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається у вироці, 5 грудня 2023 року невстановлена досудовим слідством особа, за попередньою змовою з обвинуваченим, уродженцем м. Жмеринка Вінницької області, зателефонувала потерпілій та представилась лікарем. В ході розмови розповіла, що донька потерпілої потрапила до лікарні внаслідок дорожньо-транспортної пригоди та потребує негайного лікування. Для цього шахраї попросили передати гроші «кур’єру».

В цей же день обвинувачений прибув до квартири пенсіонерки та забрав 75 800 гривень.

Суд визнав винним чоловіка у кримінальному правопорушенні передбаченого ч.2 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) та призначив узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік. Але суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням строком 1 рік.

Окрім цього, чоловік має відшкодувати завдану злочином шкоду протягом 12 місяців з часу набуття вироком законної сили (за виключенням фактично вилучених у нього коштів потерпілої в ході досудового розслідування на суму 7 500 грн), а саме - 68 300 грн.

Вирок може бути оскаржено до Житомирського апеляційного суду через Коростенський міськрайонний суд Житомирської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення та набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляції.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2023 року до Коростенського райуправління поліції звернулась 79-річна пенсіонерка, яка повідомила, що її ошукали шахраї. Невідома особа назвалася лікарем з Києва і повідомила, що для порятунку її дочки необхідні значні кошти. Жінка не стала перевіряти правдивість почутого, а одразу ж розповіла співрозмовнику, що має 75 800 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок пенсіонерка шахрай шахрайство Коростень 
Матеріали по темі