Події

Шахрай, який прийшов до будинку 79-річної жительки райцентру Житомирської області, заволодів понад 75 тис. грн

7 December 2023, 10:07

Пенсіонерка віддала шахраю, який прийшов до її будинку, понад 75 тисяч гривень. За декілька хвилин до цього жінка отримала дзвінок від незнайомця, який запевняв, що її дочці потрібна операція.

Про це 7 грудня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Увечері 5 грудня до Коростенського райуправління поліції звернулась 79-річна місцева жителька, яка розповіла, що вдень до неї зателефонував невідомий чоловік і назвався лікарем з Києва. Чоловік повідомив, що її донька в тяжкому стані та для її порятунку необхідні значні кошти для проведення оперативного втручання», - йдеться у повідомленні.

Жінка не стала перевіряти правдивість почутого, а одразу ж розповіла співрозмовнику, що має 75 800 гривень. Тоді він запропонував їй віддати гроші надійному «кур’єру». Вже за 15 хвилин до будинку пенсіонерки прийшов невідомий чоловік, якому схвильована жінка віддала всі свої заощадження.

Лише після цього заявниця зателефонувала доньці та дізналася, що та не потрапляла до лікарні і ніякої операції не потребує.

Відтак слідчі Коростенського райуправління поліції розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Оперативники Коростенського районного управління поліції встановили, що до злочину може бути причетний житель Одещини. Тож нині слідчі встановлюють усі обставини.

Нагадаємо, 25 листопада пенсіонерка переказала 70 тисяч гривень шахраям, які повідомили, що її дочка потрапила у халепу.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2023 року у пастку шахраїв потрапив 81-річний бердичівлянин: чоловік вважав, що рятує свою доньку тож перерахував гроші аферистам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція шахрай шахрайство банк рахунок гроші ошуканство пенсіонерка порятунок допомога дочка 
Матеріали по темі