Суспільство

Судитимуть чоловіка, якого затримали «на гарячому» у Житомирі під час отримання хабара за безперешкодний виїзд за кордон

5 April 2024, 14:49

У Житомирі судитимуть 36-річного жителя Станишівської громади, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон.

Про це 5 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом сприяння у незаконному переправленні особи через державний кордон України, шляхом надання порад, вказівок та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). За даними слідства, 36-річний житель Станишівської ОТГ Житомирського району підшукував чоловіків призовного віку та пропонував свою схему, за допомогою якої вони можуть уникнути служби у Збройних Силах України», - йдеться у повідомленні.

Ділок запевняв, що має можливість через свої зв’язки виготовити документи на ім’я клієнта як на водія благодійної організації. У такому статусі, під видом перевезення вантажів нібито для потреб ЗСУ, ухилянт зможе безперешкодно перетнути державний кордон України. Такі послуги надавав не безкоштовно.

Зокрема, житомирянину призовного віку назвав ціну – 135 тис. грн. Гроші брав двома траншами.

У лютому цього року, вдень, на парковці біля одного з торговельних центрів Житомира, обвинуваченого викрили під час одержання ним другої частини коштів.

Досудове розслідування проводило Житомирське райуправління поліції, оперативний супровід - УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 10 лютого 2024 року на стоянці біля гіпермаркету у Житомирі затримали чоловіка, який допомагав потенційним призовникам та військовим виїхати за кордон. Для надання «статусності» своїм пропозиціям, у розмовах із потенційними клієнтами він хизувався нібито особистими знайомствами із очільниками владних та правоохоронних структур області, а також «власними зв’язками» у військкоматі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ухилянт призовник повістка військовозобов`язаний 
Матеріали по темі