Суспільство

росія знищила Трипільську ТЕС, яка була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області

11 April 2024, 14:22

Уночі 11 квітня російські війська завдали масованого комбінованого ракетного удару по Україні. За повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ цієї ночі сили оборони знищили 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет та 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136», 2 керовані авіаційні ракети. Загалом, окупанти застосували 82 засоби повітряного нападу. Внаслідок цієї масованої комбінованої ракетної атаки війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС в Київській області, яка була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Про масштаби руйнувань 11 квітня розповіли в ПАТ «Центренерго».

«Чорний день в історії «Центренерго». Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська рф повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні — живі. Але нам дуже болить … Унаслідок влучань, сталася масштабна пожежа у турбінному цеху. Зараз на підприємстві тривають роботи по локалізації вогню», - йдеться в повідомленні.

Трипільська ТЕС — була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

«Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний — ми з ним справимось», - голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота.

22 березня 2024 року вщент було знищено Зміївську ТЕС, на Харківщині. А 25 липня 2022 війська рф окупували Вуглегірську ТЕС — Донеччина.

На сьогодні, ПАТ «Центренерго» втратила 100 відсотків генерації.

Зазначимо, що 11 квітня об 11.06 год в НЕК «Укренерго» інформували про стан енергомереж та закликали споживачів ощадливо використовувати електроенергію увечері.

«Внаслідок атаки росіян пошкоджені об’єкти енергосистеми в 5 областях. На Харківщині застосовані аварійні відключення. Імпорт та експорт з 4 країн. Споживайте електроенергію ощадливо», - повідомили в НЕК «Укренерго».

Наслідки атак росіян по енергооб’єктах

Сьогодні вранці внаслідок масованої комбінованої атаки, російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції «Укренерго» та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Обмеження споживання

З 06:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

«Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уночі 11 квітня над територією Житомирської області збили декілька повітряних цілей. Зауважимо, що повітряна тривога цієї ночі тривала майже 5 годин: з 02:01 до 06:49 години ранку.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня 2024 року на території Житомирської області підрозділ мобільної вогневої групи Сил оборони України збив ворожий Shahed.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Трипільська ТЕС електроенергія Центренерго ракетний удар руйнування енергетика світло Укренерго електрика  
Матеріали по темі