Місто

Влада Житомира відмовилася приймати на баланс міста 12 укриттів через їх незадовільний стан

11 April 2024, 15:07

На черговій сесії Житомирської міської ради 11 квітня влада Житомира прийняла рішення в цілому про відмову у наданні згоди на прийняття об’єктів у власність Житомирської міської ради.

«Ми, як громада, не проти прийняття цих об’єктів. Ці укриття знаходяться на балансі Фонду держмайна і ми готові їх прийняти, хоча переважно вони знаходяться на території промислових підприємств. Але той стан, в якому вони знаходяться - більшість з них є не придатними. Тому спочатку потрібно щось зробити й після цього ми готові їх прийняти», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Погоджувальна рада рекомендувала доповнити проєкт рішення наступним пунктом «3. Звернутися до Фонду державного майна України з питання вжиття заходів з оцінки технічного стану., визначення можливості приведення у готовність до використання за призначенням сховищ, розташованих на території Житомирської міської територіальної громади, органом управління яких є регіональне відділення Фонду ДМУ в Житомирській та Рівненській областях для повторного, у разі необхідності, розгляду питання прийняття у комунальну власність тих, які згідно з вимогами законодавства можливо використовувати для укриття населення громади» та викласти текст звернення окремим додатковим рішенням.

Назву проєкту виклали у редакції «Про розгляд питання прийняття об’єктів у власність Житомирської міської територіальної ради»

Згідно з проєктом тексту звернення до Фонду державного майна України, на території громади розташовано 15 сховищ, органом управління яких є регіональний підрозділ Фонду державного майна України, з яких 12 сховищ не готові до використання за призначенням. За своїм технічним станом вони постійно підтоплюються, зруйновані та розукомплектовані, мають пошкодження огороджувальних конструкцій, що унеможливлює їх використання та передачу у комунальну власність.

Проєкт тексту звернення до Фонду державного майна України

Нагадаємо, 7 лютого начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив про те, що у Звягельському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою нещодавно завершили будівництво сучасного протирадіаційного укриття.

Як повідомляв Житомир.info, управління капітального будівництва у 2023 році оголосило тендери на будівництво укриттів у трьох житомирських ліцеях. 9 січня 2024 року журналісти Житомир.info дізнавалися на якому етапі роботи та скільки коштують споруди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада Сухомлин мер укриття бомбосховище Фонд держмайна 
Матеріали по темі