Україна

Янукович вводить свій надзвичайний стан?

11 April 2007, 13:31

Кабінет міністрів затвердив заходи "на упередження негативних тенденцій в соціально-економічній сфері, які були спричинені виданням указу президента та призвели до загострення політичної ситуації в країні".

Цей документ був затверджений в середу на засіданні уряду.

Кабмін доручив членам уряду забезпечити безперебійне функціонування стратегічних об’єктів, які визначають життєдіяльність країни. Міністерству внутрішніх справ та Управлінню держохорони доручено посилити охорону стратегічних державних об’єктів.

Уряд також доручає "головним розпорядникам бюджетних коштів запровадити жорсткий режим економії...: розробити та затвердити заходи щодо скорочення видатків на непершочергові потреби, а також забезпечити фінансування видатків, визначених першочерговими", повідомляє прес-служба Мінфіну.

Держказначейству, у першу чергу, наказано спрямовувати ресурси "на фінансування захищених статей видатків держбюджету: оплату праці, утримання закладів охорони здоров’я, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, на трансферти населенню та місцевим бюджетам, скоротивши при цьому інші видатки".

На керівників місцевих держадміністрацій уряд поклав "персональну відповідальність за дотримання економічної та соціальної стабільності в регіонах".

Першому віце-прем’єру, Міністерствам економіки та фінансів доручено узгодити монетарну й фіскальну політику з Нацбанком і не допустити зниження валютних резервів.
Крім того, Кабмін доручив своїм органам "посилити контроль за забезпеченням транзиту територією країни енергоресурсів для європейських споживачів".

Кабмін зазначає, що через кризу політичних відносин "виникає ажіотажний попит на іноземну валюту", "всупереч об’єктивній економічній ситуації зростають ціни", "погіршуються інвестиційні та кредитні рейтинги", знижуються на міжнародних ринках котирування українських єврооблігацій та здешевлюються акції українських підприємств, "зменшуються суми щоденних надходжень до бюджетів всіх рівнів" та "послаблюється платіжна дисципліна".
Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі