Влада

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+, а президент підписав закон про збільшення штрафів для порушників

17 May 2024, 15:03

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

Про це 17 травня 2024 року повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Завтра, 18 травня, набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію. Відзавтра всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані. Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом», - йдеться у повідомленні.

Оновити дані можна будь-яким із наступних зручних способів, онлайн – через застосунок Резерв+. Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.

«Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі «Оберіг». Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних. Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію з реєстру «Оберіг» щодо себе», - зазначають в Міноборони.

Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють по всій країні.

Якщо оновлювати дані через ТЦК, то окрім самого витягу з реєстру також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Як працює застосунок Резерв+ дивіться на відео

Також 17 травня президент Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил військового обліку і мобілізації, який набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, кілька днів тому в Житомирському обласному ТЦК та СП розповідали, хто має оновити дані та де це можна зробити. 17 травня обласний ТЦК та СП оприлюднив інформацію, що військовозобов'язані у Житомирській області зможуть оновити облікові дані через центри надання адмінпослуг з 18 травня: до системи обліку підключені 58 адміністраторів ЦНАПів, облікові дані будуть оновлюватися працівниками центрів через портал «Дія».

Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада на пленарному засіданні 11 квітня 2024 року проголосувала в цілому за урядовий законопроєкт про мобілізацію, з якого виключили положення про демобілізацію, залишили деякі обмеження для ухилянтів і збільшили мотивацію для контрактників. Член Комітету національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін назвав український закон про мобілізацію один із найліберальніших стосовно відстрочок. Закон про мобілізацію вступить в дію з 18 травня 2024 року.

9 травня 2024 року Верховна рада проголосувала в цілому за законопроєкт про внесення змін в Кримінального кодексу та КУпАП: штрафи за порушення правил військового обліку і мобілізації у період дії воєнного стану збільшуються до 17 – 25,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація Міноборони закон військовий облік Резерв+ військовозобов’язаний МО 
Матеріали по темі