Влада

На сесії Житомирської міськради виділили майже 9 млн грн на будівництво нового колектора, ще 44 млн грн профінансує держава

24 May 2024, 13:58

До бюджету Житомирської громади на 2024 рік внесли зміни, за різними напрямками виділили майже 60 млн грн. Зокрема, на будівництво нової лінії напірного каналізаційного колектора виділили майже 9 млн грн.

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 23 травня проголосували за проєкт рішення Про внесення змін до рішення міської ради від 21.12.2023 №969 «Про бюджет Житомирської міської територіальної громади на 2024 рік».

Відповідно до проєкту рішення, комісія рекомендує внести зміни до бюджету Житомирської міської територіальної громади на 2024 рік за рахунок субвенцій з державного та місцевого бюджетів, які надійдуть на дату скликання 41 сесії восьмого скликання Житомирської міської ради.

Окрім цього, рекомендується дозволити виконавчому комітету Житомирської міської ради упродовж бюджетного року за погодженням з постійною комісією міської ради з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій вносити зміни до бюджету Житомирської міської територіальної громади на 2024 рік за рахунок субвенцій з державного та місцевих бюджетів (в тому числі перерозподіл) з наступним внесенням змін до бюджету громади на сесії міської ради.

За різними напрямками з бюджету Житомирської громади виділили майже 60 млн грн. Зокрема, на будівництво нової лінії напірного каналізаційного колектора виділили майже 9 млн грн, а за рахунок субвенції з державного бюджету – ще 44 млн 339,5 тис. грн.

На проведення поточного ремонту Державного навчального закладу «Житомирське вище професійне технологічне училище» для створення навчально-практичного центру сучасної професійної (професійно-технічної) освіти з проведенням електромонтажних робіт і влаштування вентиляційної системи виділили 3 млн грн.

На придбання мультимедійного обладнання для закладів загальної середньої освіти по проєкту Нова українська школа – більш як 7 млн 842 тис.

Натомість з місцевого бюджету зняли майже 2 млн грн на утримання та поточний ремонт фонтанів, які в цьому році не будуть працювати. Також понад 25 млн грн забрали з резервного фонду.

Детальніше про напрямки розподілу коштів дивіться у фото.

Нагадаємо, 1 травня у коментарі Житомир.info заступник міського голови Сергій Кондратюк розповів, що цьогоріч фонтани у Житомирі вмикатимуть не планують задля економії бюджетних коштів, їх планують витратити на дрони.

Як повідомляв Житомир.info, за січень-березень 2024 року доходи бюджету Житомирської міської територіальної громади становили 935,7 млн грн, що на 258,1 млн грн менше, ніж за відповідний період минулого року, але на 6,5% більше під квартального плану на поточний рік.

На черговій сесії Житомирської міської ради 11 квітня 2024 року під час внесення змін до бюджету на 2024 рік виділили понад 90 млн грн на підтримку ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада бюджет колектор обладнання ремонт 
Матеріали по темі