Економіка

На Житомирщині „вижили” усі молокопереробні підприємства

13 April 2007, 11:05

12 квітня заступник голови Житомирської облдержадміністрації Сергій Тараненко провів нараду з керівниками молокопереробних підприємств Житомирщини, під час якої було проаналізовано ситуацію в сфері виробництва й переробки молока в області.

Про це повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Як поінформував Сергій Тараненко, жодне із 17 молокопереробних підприємств області не припинило свою діяльність, наростили виробництво окремих видів молочних товарів у 2006 році ДП „Новоград-Волинський сиркомбінат”, ДП „Ружинмолоко”, ТОВ „Олімп ІГ”.

На нараді було визначено пріоритетні завдання для керівників молокопереробних підприємств області:

забезпечити стаціонарні молокоприймальні пункти холодильними установками, а людей, які проводять прийом молока – необхідним одягом та відповідним приладдям;

проводити заготівлю молока без посередників;

виконати всі боргові зобов’язання, передусім – з виплати зарплати працівникам та розрахунків з селянами за отриману сировину.

Управлінню державної ветеринарної медицини в області доручено посилити контроль за дотриманням ветеринарних та санітарних вимог при виробництві молока, його заготівлі та переробці, державній санітарно-епідеміологічній службі області – систематично перевіряти умови виробництва молокопродуктів та їх якість.

Довідково: молока обробленого рідкого в 2006 році в області було вироблено понад 5700 тонн, що на 900 тонн більше, ніж у 2005 році. На 1200 тонн більше вироблено кисломолочних продуктів. На 24,8% зросло виробництво морозива і харчового льоду. На рівні 2005 року залишилося виробництво масла вершкового жирністю до 85 % (цього продукту підприємства області щороку виготовляють понад 8800 тонн). На Новоград-Волинському сиркомбінаті у минулому році обсяг реалізації продукції збільшився на 16% при тому, що підприємство було одним з найбільших експортерів твердих сирів до Росії, поставки яких з 20 січня 2006 року були повністю припинені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі