Україна

Западная Украина в зоне бедствия. Люди выплывают из домов. Фоторепортаж

27 July 2008, 06:18

В Івано-Франківській області ліквідують наслідки сильних дощів, які пройшли напередодні.

23-25 липня на території Богородчанського, Верховинського, Долинського, Косівського, Коломийського, Надвірнянського, Снятинського, Рожнятівського, Тлумацького районів і Яремчанської міської ради Івано-Франківської області сильні зливи призвели до різкого підйому рівня води в гірських ріках басейнів Пруту і Дністра.

Паводкові води підтопили 980 господарських споруд і 863 житлових будинків, з яких відселене близько 300 осіб. Також підтоплено 34,8 га сільськогосподарських угідь.

У районах на окремих ділянках розмите і підтоплено 29 кілометрів автодоріг місцевого значення, ушкоджене і підмито 24 автомобільних і 30 пішохідних мостів.

Як повідомив голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, через несприятливі погодні умови в Івано-Франківську підтопило міське тролейбусне депо, через що зранку жоден тролейбус не вийшов на маршрут.

Також сьогодні працівники міського управління МНС в Івано-Франківську перекрили автомобільний рух через один із найбільших мостів міста, який з’єднує мікрорайон "Пасічний" (там знаходиться депо) з центром Івано-Франківська.

Мер також повідомив, що готується приміщення трьох загальноосвітніх шкіл для можливої евакуації людей з будинків, які сильно підтоплені. За його словами, нині не працює Черніївський водозабір, залиті водою очисні споруди в селі Ямниця.

Фото Наталії Кушніренко

 

http://www.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі