Суспільство

Міністр похвалив сімейну медицину Житомирщини

17 April 2007, 09:29

16 квітня на Житомирщині перебував міністр охорони здоров’я України Юрій Гайдаєв.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Під час візиту Юрій Гайдаєв відвідав обласну дитячу лікарню та Інститут медсестринства, в якому взяв участь у відкритті нової науково-дослідницької лабораторії, оглянув навчальні кабінети, поспілкувався з викладачами та молодими науковцями.

Відповідаючи на запитання журналістів місцевих ЗМІ, Міністр охорони здоров’я наголосив, що на сьогодні пріоритетним напрямком є охорона материнства та дитинства – Міністерство проводить централізовані закупівлі обладнання для пологових будинків, реанімацій та палат інтенсивної терапії для новонароджених. Також значна увага приділяється розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини. Юрій Гайдаєв високо оцінив розвиток сімейної медицини на Житомирщині та висловив підтримку ініціатив керівництва Житомирської області по створенню міжрайонних та перинатальних центрів, впровадженню сучасних технологій щодо ведення пологів та догляду за новонародженими. Ці та інші медичні проекти увійшли до блоку соціальних питань Програми соціально-економічного розвитку області на 2007 році „Добробут – власними руками”.

Довідково: У 2006 році в Житомирській області було відкрито 25 нових закладів сімейної медицини. Зараз функціонує 196 закладів сімейної медицини, де працюють 359 лікарів та 473 медсестри. Сімейні лікарі надали медичну допомогу 55,9 % жителям області (у 2005 р - 48,28 %).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі