Україна

Інфляція оживе восени?

31 July 2008, 07:14

В Секретаріаті Президента вважають, що існує ризик збільшення темпів інфляції восени, коли будуть внесені зміни до держбюджету-2008.

Як заявив перший заступник Голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак, зміни до держбюджету, запропоновані Президентом, передбачають збільшення видаткової частини на соціальні виплати та виплати бюджетникам на суму в 6-7 млрд. грн., повідомляє агентство "РБК-Україна".

В цілому, за словами Шлапака, ця сума не загрожує з погляду збільшення інфляції, однак усе буде залежати від того, яким чином уряд буде спрямовувати ці кошти. Якщо вони будуть виплачені рівномірно протягом другого півріччя, то стрибка інфляції не буде.

Нагадаємо, 18 липня, Світовий банк опублікував новий щоквартальний звіт щодо економічної ситуації в Україні.

Банк відзначає, що найвищого значення споживча інфляція досягла у травні - 31,1%, хоча і знизилася в липні до 29,3%. Світовий банк також погіршив прогноз інфляції на поточний рік з 17,2% до 21,5%.

До того ж у Світовому банку вважають, що 2009 рік стане роком плавної корекції з уповільненим зростанням ВВП до 4,5% й поверненням інфляції до 15%.

 

http://www.epravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі