Суспільство

У Житомирі додалося інфекційних хворих

18 April 2007, 09:44

За 3 місяці нинішнього року в порівняні з аналогічним періодом 2006 р. загальний рівень інфекційної захворюваності по місту Житомиру зріс на 7,9%.

Про це повідомляє прес-служба Житомирськоі міськоі ради з посиланням на слова заступника міського голови Олега Старинця.

У лютому був зареєстрований сезонний підйом грипу (збільшення на 2 736 випадків, або в 3,3 рази) при деякому зменшенні ГРВі.

 "Було виявлено 5 випадків краснухи, проти 49 за I квартал 2006 р., з них 1 дитина та 4 дорослих, 1 випадок кору у дорослої людини проти 269 випадків за аналогічний період 2006 р." - розповідає заступник міського голови. Він також зазначив, що в цьому році жодного випадку дифтеріі і кашлюку та паракашлюку зареєстровано не було.

Протягом трьох місяців цього року у місті зареєстровано 4 випадки менінгококу в дітей до 1 року, троє з них померло.   "З метою попередження зростання випадків керованих інфекцій серед населення, виконуються вікові щеплення проти краснухи, кору, епідпаротиту (свинки), завдяки чому за останні 10 років відслідковується тенденція зниження захворюваності у дітей." - додав заступник міського голови.
Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі