Події

Житомирська міліція знешкодила групу наркодилерів, через руки яких пройшло 40 тисяч таблеток трамадолу за місяць

8 August 2008, 10:29

Днями працівниками міліції Житомирщини перекрито черговий, з початку року восьмий, канал поставки наркотичних засобів на територію області. Оперативниками затримано 6 членів злочинного угрупування, що упродовж 2006-2008 років займалось збутом наркотичного препарату „Трамадолу” на території Рівненської та Житомирської областей. Серед затриманих - організатор незаконної злочинної діяльності, посередники, збувальники та споживачі наркотику - всі вони досить молоді люди. Один із затриманих щодня вживає до 30 пігулок „Трамадолу”, вартість яких за цінами чорного ринку складає близько 240 гривень. Слід зазначити, що потреба у значних грошових коштах наркозалежних є основною рушійною силою для поширення цього суспільно небезпечного явища.

2 серпня працівниками міліції у м. Здолбунові Рівненської області було затримано 27-річного місцевого жителя, який у салоні свого автомобіля перевозив 920 пігулок „Трамадолу”. Ще 100 таблеток виявили правоохоронці 4 серпня у 28-річного жителя Рівненщини. Наступним кроком стало вилучення 7 серпня цілої партії препарату - 5 тисяч пігулок в іншого 28-річного молодика.

Наразі, як зазначив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Сергій Дзюбенко, оперативниками відстежено весь ланцюжок злочинної діяльності угрупування: від першої ланки – споживача – до останньої – виробника наркотику. Ним, до речі, є одне з фармацевтичних підприємств України, звідки відбувався виток у незаконний обіг „Трамадолу”, яким саме чином – з’ясує слідство. Відносно затриманих осіб порушено кримінальні справи за статтею 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України, якою передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років з конфіскацією майна.

Попередньо оперативниками встановлено, що через руки членів угрупування щомісячно проходило близько 40 тисяч пігулок, які у подальшому реалізовувались через мережу збувальників на території двох сусідніх областей.

Оригінальним чином відбувалась і легалізація коштів, отриманих у результаті злочинної діяльності. Щомісячно понад 300 тисяч гривень надходили від безпосередніх продавців небезпечного товару на попередньо відкриті банківські рахунки, доступ до яких мав лише організатор – 28-річний житель Рівненської області. Подальше призначення та використання грошових коштів також встановить розслідування.

Загалом же з початку року працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області за оперативними даними вилучено понад 260 кг наркотичних засобів та 25,5 тисяч доз сильнодіючих і отруйних лікарських препаратів, у тому числі більше 24,5 тисяч доз „Трамадолу”.


Алла Ващенко,
ВЗГ УМВС

 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі