Події

Мешканець Бердичева звинувачує міліціонерів у свавіллі. ФОТО

8 August 2008, 12:28

Він переконує: до нього незаконно застосовували фізичну силу, а чоловіка, який це бачив і вступився, забрали до відділку.

Того вечора Дмитро Антонов разом із друзями сидів у автомобілі біля одного з нічних клубів. Розповідає, що на місце приїхали працівники спецпідрозділу “Беркут” і патрульно-постової служби. Він вийшов, аби прибрати з дороги свій мопед.

Дмитро Антонов, учасник подій: “Коли я сідав до авто, підійшов співробітник “Беркута” і попросив вийти із автомобіля. Не представившись мені, не пояснивши причин, він підійшов, швирнув до стіни, заставив розставити ноги. Почав наносити удари: в ділянку шиї, потилиці, по нирках, животі. При цьому вийняв усе із кишень, обзивав мене, пояснив мені, що я бик. Його дії я зрозумів, бо побачив тут лейтенанта міліції Беззубця, з яким у мене були конфлікти, якого вже неодноразово наказували, суд визнавав його дії незаконними”.

 

 

 

 

Розповідь Дмитра підтверджує Анастасія Алєксєєва. Та ще троє свідків. Дівчина чула і розмову з “беркутівцем”.

Анастасія Алєксєєва, учасниця подій: “Лейтенант виглядав і дивився, про що вони там розмовляють”.

До відділу міліції Дмитра не забрали. Йому вдалося переконати працівника спецпідрозділу.

Дмитро Антонов: “Це ця людина просила тебе мене побити, запитав я у нього. Він сказав, що він. Він сказав, що не знав, що у нас конфлікт, бо він із іншого міста. Вибачився і сказав, що не винен”.

Лейтенант, якого згадує Дмитро з нами захотів спілкувався лише телефоном. Пояснив, що того вечора справді був біля нічного клубу, але Антонова не бачив. Зіткнулися вони лише наступного дня у суді. Міліціонер вважає, розповідь Антонова — це наклеп. При чому скаржиться той вже не вперше, сказав правоохоронець.

Постраждалим від свавілля вважає себе і Станіслав Оксюківський. Він вступився за Дмитра. До того, запевняють чоловіки, вони були незнайомі.

Станіслав Оксюківський, учасник подій: “Я звернувся з питанням, що вони роблять. Це незаконно — бити людину. На що мені відповіли: хто ти такий. Я мав на це право, це мій обов'язок. Пояснили, що краще піти. Я наполіг на своєму. Тоді вони запхали мене в багажник авто. Побили трошки”.

Станіслава Оксюківського звинуватили у спробі зчинити бійку. Він, за поясненнями міліціонерів, вживав ненормативну лексику, грубо себе поводив і хапав правоохоронців за одяг. У крові чоловіка знайдено алкоголь. Проте суд виправдав Оксюківського і не знайшов у його діях складу адміністративного злочину.

Дмитро Антонов звернувся до прокуратури міста Бердичева. Перевірку також проводить інспекція з особового складу управління МВС в Житомирській області.

Автор Юлія Крук

 http://www.trkvik.tv/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі