Суспільство

На Житомирщині політики замість проведення мітингів саджали дерева

22 April 2007, 06:41

21 квітня в Радомишльському районі Житомирської області відбувся заключний етап Всеукраїнської акції „Майбутнє лісу – в твоїх руках”. Цього дня за участю Міністра Кабінету Міністрів Анатолія Толстоухова, Голови Держкомлісгоспу Віктора Сівця, голови Житомирської ОДА Юрія Павленка, голови облради Ірини Синявської, представників громадськості та засобів масової інформації, учнівської молоді були висаджені дерева в Краснобірському лісництві ДП „Радомишльське лісомисливське господарство”.

Як повідомляє прес-служба держадміністрації, голова облдержадміністрації Юрій Павленко привітав учасників акції, зазначивши, що Житомирщина – одна з найбільш лісистих областей України. Протягом 14 та 21 квітня – двох днів головного заходу акції „Майбутнє лісу – в твоїх руках” – на Житомирщині висаджено біля 3 млн. нових дерев з розрахунку 2 дерева на кожного жителя області. "Європейська норма – висаджування одного дерева в рік на людину. Ми під час акції вдвічі перевищили цю норму, - наголосив Юрій Павленко. – Нові ліси стануть нашим вкладом в збагачення Поліського краю, збереження екологічної рівноваги".

Учасники акції також оглянули техніку для створення лісових насаджень, побачили як проводиться механізована посадка лісу. Шкільні лісництва та група студентів Малинського лісового коледжу були нагороджені цінними подарунками Державного комітету лісового господарства України за активну участь у Всеукраїнській акції "Майбутнє лісу у твоїх руках".

Загальна площа земель лісового фонду Житомирщини складає 1,1 млн. га, лісистість області в середньому становить 33%, від 5% в південних районах до 50% в північних. Завдання – довести лісистість області до оптимального рівня – 37%. Для цього необхідно додатково створити більше 117 тисяч гектарів нових лісів.

Акція „Майбутнє лісу – в твоїх руках” стартувала 21 березня у Всесвітній день лісівництва. Всього за місяць проведення акції посаджено 4 411 га лісових культур або біля 30 млн. нових дерев, це 103 % від запланованого. На 2007 рік в Житомирській області заплановано (включаючи осінню посадку) заліснити 4585 га., або близько 32 млн. шт. саджанців. Переважаюча порода, яку висаджували  – це сосна. Саджанці дуба буде висаджено на площі 750 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі