Суспільство

Житомирські рятувальники вшанували вдів ліквідаторів

23 April 2007, 17:23

20-го квітня у Головному управлінні МНС в Житомирській області зібралися дружини та матері загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, керівники підрозділів області та рятувальники міста.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області.

Щороку ряди вдів поповнюються. Як зазначив у промові голова благодійного фонду “Пожежні Чорнобиля” Борис Чумак, лише за останній рік з життя пішло 15 пожежних-чорнобильців. А загалом за 21 рік, що минув після аварії, померло 57 ліквідаторів та 76 залишилися інвалідами. Це ті герої, котрі через своє тіло та душу пропустили „мирний” атом, захищаючи планету. Найстрашніше те, що усі вони були ще досить молоді. Середній вік загиблих – 42-45 років.

Отець Стефан, настоятель Свято-Преображенського кафедрального собору, відправив біля чорнобильського меморіального комплексу Головного управління МНС в області панахиду по загиблим.

За сприяння благодійного фонду “Пожежні Чорнобиля” вдовам була надана фінансова допомога. Жінки висловили подяку голові фонду Борису Чумаку, який у 1986-му році очолював відділ пожежної охорони УМВС облвиконкому, брав особисту участь у виконанні завдань по ліквідації наслідків аварії, за постійну опіку і вирішення проблем, які не під силу самостійно подолати сім’ям, котрі втратили годувальників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі