Події

Житомирська міліція випадково затримала автомобіль з нелегалами

15 August 2008, 12:19

Затримання нелегальних мігрантів стало несподіванкою для самих інспекторів ДАІ, які зупинили київського таксиста за перевищення швидкості.

На автотрасі «Київ-Чоп» увагу даішників привернув автомобіль «Daewoo Lanos». Таксі з київськими номерами зупинили за перевищення швидкості. Під час перевірки виявилося, що четверо іноземців не мають документів. Чоловіки прямували з київського залізничного вокзалу до Рівного.

Олександр Бородін, командир взводу ДПС: «Було встановлено, що в автомобілі знаходиться чотири особи іноземних держав: два громадянина Пакистану, і два Китаю. Ніяких документів при собі не було. Дані громадяни були доставлені до Коростишівського райвідділу для проведення подальшої перевірки по даному факту».

За словами таксиста, у Києві його зупинив чоловік. За 300 доларів він погодився довезти іноземців до Рівного. Сам водій каже, навіть не здогадувався, що перевозить нелегалів.

Таксист: «Он сначала остановил, і говорит: вот в Ровно нужно отвезти людей на ж/д вокзал. Они по-русски не понимают. Ну, дал мне 300 долларов. Говорит, на вокзале высадишь, а там они знают, что куда дальше делать. Их там заберут».

Затримані заперечують, що прямували за кордон. Вони розповідають, ніби працюють в Одесі, а на захід прямували до друзів. До України ж вони приїхали з Москви.

Нелегал: «Паспорт? – Беженец. – Откуда? - Украинцы. Одесса. – С Одессы беженец? То ты украинец? – Да, да. Украинец. – Паспорт есть украинский? – Нет, беженец. – Место жительства? Где документы? – Потерял. Не знаю. – Когда на территорию Украины приехал? – 11 месяцев назад».

Правоохоронці затримали пасажирів із цієї автівки. Міліціянти з’ясували, що з Рівного мігранти планували вирушити до Європи. Наразі міліціянти дізнаються імена затриманих.

Анатолій Федорчук, заст. керівника Управління реєстрації фізичних осіб: «В даний час проводиться перевірка законності їх перебування на території України, після чого буде прийняте відповідне рішення відповідно до чинного законодавства».

З початку 2008 року на Житомирщині затримали вже 17-ох нелегальних мігрантів із Пакистану, Сомалі та Китаю.

http://ntn.tv

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі