Суспільство

Головне управління МНС України в Житомирській області запрошує...

24 April 2007, 15:38

Головне управління МНС України в Житомирській області запрошує студентів, школярів та усіх бажаючих на унікальний та єдиний на теренах України вечір-реквієм “Свіча хай пам’яті горить завжди”, що відбудеться о 21 годині 25 квітня біля житомирської ЗОШ №1 за адресою: вул. Героїв Пожежних, 67-б.

Вечір-реквієм проводиться вшосте на Житомирщині з метою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з настанням сутінок за кілька годин до того історичного моменту 26 квітня 1986 року, коли на ЧАЕС вибухнув 4 енергоблок. Молодь має можливість не лише вшанувати ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а й завдяки нестандартній формі подачі матеріалу, використання у супроводі унікальних відеоматеріалів зануритися у буремні події 1986-го року, по-особливому поглянути на мотиви жертовного подвигу перших ліквідаторів, розширити коло знань про наслідки аварії для області та держави.

У рамках заходу відбудеться демонстрація літературно-музичної композиції “Свіча хай пам’яті горить завжди” - своєрідну інтерпретацію твору М. Булгакова “Майстер і Маргарита”, де панують символічні сили зла в образі Воланда – сумнозвісної аварії на ЧАЕС, пожовклі рукописи Майстра про подвиг ліквідаторів, звернення до нащадків Маргарити – символу матері, ненародженого майбутнього та фенікса – птаха надії на краще. Священнослужитель Свято-Преображенського собору відправить панахиду по загиблим чорнобильцям.

Наприкінці відбудеться запалення присутніми сотень поминальних свічок, які горітимуть упродовж ночі на 26 квітня, що символізують скорботу та вдячність за надану можливість жити молодому поколінню.

А об 11 годині 26 квітня за тією ж адресою відбудеться мітинг скорботи по загиблим ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі