Події

Житомирские наркопритоны: откуда они берутся?

19 August 2008, 18:14

На початку серпня дільничні інспектори міліції Богунського райвідділу викрили наркопритон, що облаштувався в одному з помешкань по проспекту Миру в м. Житомирі, де збиралися підозрілі особи, які вживали наркотичні засоби. 25-річна мешканка зазначеної квартири, яку розшукали міліціонери, розповіла, що її 48-річний батько зловживає спиртними напоями. Жити разом з ним було неможливо, а зовсім нестерпно стало тоді, коли у нього з’явились нові знайомі, які, знаючи про схильність чоловіка до вживання оковитої, ніколи не приходили з порожніми руками. Дуже швидко вони розгорнули у квартирі чоловіка бурхливу діяльність – виготовлення наркотичних засобів, які тут же і вживали, повідомила Житомир.info Наталія Чугунська, помічник начальника Богунського РВ УМВС.

Як зазначив заступник начальника Богунського райвідділу внутрішніх справ Андрій Павліченко, було прийнято рішення про затримання усіх осіб, що відвідують зазначене помешкання. Коли дільничні інспектори міліції зайшли до квартири, у ній знаходились п’ятеро громадян разом з господарем.
Зрозумівши, що їх сховок викрито, присутні кинулись навтьоки, дехто навіть спробував вистрибнути з вікна другого поверху. Зрештою усіх було затримано та доставлено до райвідділу. З помешкання вилучили посуд та приладдя для виготовлення наркотичних засобів, шприци, пляшку з темним розчином та рослинну сировину. Експерти підтвердили, що у шприцах та пляшці був готовий опій, а вага макової соломи склала майже 0,5 кг.

За попередніми даними, один із затриманих - 27-річний житомирянин, у якого вилучили наповнені шприци, займався їх розповсюдженням. За такі дії на нього очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Окремо передбачено відповідальність за виготовлення наркотичних засобів, що карається позбавленням волі на строк до 8 років. Господареві квартири теж доведеться нести відповідальність за ст. 317 Кримінального кодексу за надання приміщення для незаконного вживання та виготовлення наркотичних засобів. Він може потрапити до в’язниці на строк від 3 до 5 років.
За даним фактом порушено кримінальну справу та розпочато слідство. Ще один осередок наркобізнесу вдалось знешкодити. Цілком імовірно, що завдяки цьому врятовано декілька людських життів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі