Економіка

Підприємства Житомирщини стають прибутковими

25 April 2007, 18:15

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Тетяна Кондратюк на засіданні колегії облдержадміністрації повідомила, що загальний прибуток підприємств області у січні-лютому зріс на 19% і склав 81 млн. гривень. Натомість збиток зменшився на 1,7%. Частка збиткових підприємств області в порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротилася на 8,7 %.

Поліпшується фінансово-економічна спроможність господарського комплексу області за рахунок підтримки її з боку банків. Так, ресурси банківської системи області з початку року збільшились на 10,4% , або на 276 млн. грн. До аналогічного періоду минулого року вони зросли на 37% і досягли 2,9 млрд. гривень. Обсяги кредитування економіки збільшилися на 41%. У І кварталі господарські суб’єкти отримали 1,1 млрд. гривень кредитних ресурсів. Зросла питома вага кредитів наданих на термін більше одного року.

Покращання виробничих результатів господарської діяльності дало можливість від області спрямувати до Державного бюджету понад 221 млн. грн., що на 9% більше від плану

Джерело: прес-служба облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі