Економіка

“Газ України” чомусь не поділяє оптимізму житомирських чиновників

26 April 2007, 10:10

ДК “Газ України” заперечує, що населення Житомирської області не має боргів за спожитий природний газ, як про це звітують посадовці облдержадміністрації.

Житомир.info отримав щодо цього офіційний прес-реліз ДК “Газ України”,  повний текст якого ми пропонуємо вашій увазі.

 „Прес-реліз

ДК “Газ України” не поділяє “оптимістичних звітів” Житомирської ОДА про відсутність боргів населення за спожитий природний газ

 м. Київ                                                                                                        25 квітня 2007 р.

 ДК “Газ України” не поділяє “оптимістичних звітів” чиновників Житомирської обласної держадміністрації про відсутність боргів населення регіону за спожитий природний газ. Станом на 25 квітня загальний борг підприємств із газопостачання та газифікації Житомирщини за 2007 р. перед ДК “Газ України” за спожите населенням паливо становить 42,44 млн. грн. Заборгованість ВАТ “Житомиргаз” становить 41,4 млн. грн. (рівень розрахунків у 2007 – 35%), ВАТ “Коростишівгаз” – 1,04 млн. грн. (рівень розрахунків – 58%).

Водночас за оперативним моніторингом Компанії (на підставі даних облгазів),  населення розрахувалося за спожитий в поточному році природний газ на рівні 91% (ВАТ “Житомиргаз”) і 84% (ВАТ “Коростишівгаз”).

ДК “Газ України” звертає увагу виконавчих органів місцевої влади на неприпустимість маніпуляції з даними про оплату споживачів за використаний ними природний газ. Компанія стурбована навмисним перекручуванням фактів, оскільки почастішали випадки звинувачення ДК “Газ України” у самовільному і необґрунтованому припиненні газопостачання споживачам природного газу.

ДК “Газ України” повідомляє, що відключення підприємств від газопостачання відбувається у відповідності з чинним законодавством. Така практика буде й надалі поширюватися при наявності заборгованості за природний газ.

Довідка: Загальний борг підприємств теплокомуненерго за спожитий у 2006-2007 рр. природний газ і ВАТ “Житомиргаз” та ВАТ “Коростишівгаз” за спожитий населенням і бюджетними організаціями у 2007 р. природний газ перевищує 99 млн. грн.

Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.

Прес-служба ДК “Газ України””

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі