Події

Из -за туристов в Житомирской области до тла сгорело 1000 га леса. ФОТО

26 August 2008, 18:24

На передодні свят і у самі свята підрозділами МНС здійснено 90 виїздів на гасіння сухої трави, 16 – на допомогу пожежній охороні лісового господарства для боротьби з лісовими пожежами та загоранням торф’яників. Витрачено 3000 л палива. Загальна площа горіння трави складала майже 1000 га. Тільки 23 серпня вогнеборці виїжджали «на природу» більш ніж 30 разів. 

Крім того, за минулий тиждень на пульт оперативно-чергової служби “01” надійшло 148 повідомлень про надзвичайні події або загрозу їх виникнення, повідомляє Пресс-служба МЧС України в Житомирській області.

Чим пояснити, що саме навколо обласного центру сталося найбільша кількість загорянь трави та лісопосадок? Людською недбалістю. Мешканцям обласної провінції ніколи організовувати пікніки на природі. Вони з цією природою існують пліч о пліч. Це міські жителі полюбляють поєднання з «матінкою» через запечене на мангалі м'ясо крупної рогатої худоби. Але ж урбаністи після себе через багаття, недопалки або ж дитячі та недитячі пустощі залишають попелище.

Фото ГУ МЧС в Житомирской области

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі