Події

Жителям житомирской области не стоит стесняться спрашивать продавцов о качестве водки

28 August 2008, 16:30

Кожен з нас, купуючи ті чи інші продукти, турбується про те, щоб вони були якісні та придатні для приготування страв. А якщо це стосується алкогольних напоїв, то важливо, щоб вони були найякісніші та не ставали причиною неприємностей (у світлі відомостей про отруєння неякісним спиртним).

Сьогодні виробники горілчаних виробів забезпечують якість своєї продукції новими елементами захисту, чим утруднюють задачу „підпільників”. Проте, як показують результати відпрацювань правоохоронцями споживчого ринку, неякісна алкогольна продукція усе ж таки потрапляє на точки реалізації, - про це 

Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області

На території Житомирщини працівниками Державної служби боротьби з економічними злочинами впродовж року проводяться заходи, спрямовані на перекриття каналів надходження й недопущення реалізації в торгівельній мережі фальсифікованої, неякісної та контрафактної продукції. За словами заступника начальника відділу УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Анатолія Власюка, результатами цієї роботи стало виявлення та вилучення в поточному році понад 1200 пляшок неякісних горілчаних виробів. За виявленими фактами до адміністративної відповідальності притягнуто осіб, що реалізовували фальсифіковану продукцію. Слід зазначити, що за подібні дії українським законодавством передбачено ще й кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років.

Минулого тижня тільки на території Овруцького району працівники міліції вилучили з продажу 150 пляшок фальсифікованої горілки. Наразі уся вилучена продукція направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС. З’ясовується походження вилучених алкогольних напоїв та канал надходження їх на Житомирщину.

До речі, можна й самому відрізнити підробку, уважно придивившись до акцизної марки та й до безпосереднього вмісту пляшки горілчаного виробу. Наявність етикетки, контретикетки, наклеєних на заводських лініях, а також акцизної марки з голограмою – обов’язкова. Зверніть увагу, як прикріплена до пляшки акцизна марка – на заводській продукції марка акцизного збору кріпиться легко та без особливих зусиль видаляється з неї. Обов’язково подивіться на дату розливу: надавайте перевагу тим пляшкам, де ця дата нанесена за допомогою лазера і беріть „свіжішу” продукцію. Вітчизняний алкоголь повинен бути розлитий не більше трьох місяців тому, імпортний – не більше шести. Це виключає можливість повторного використання тари. Уважно придивіться до вмісту пляшок: рідина повинна бути абсолютно прозорою. При відкритті пляшки неякісного горілчаного виробу кришечка прокручується, але не відкривається. І ще одна важлива ознака явної підробки – відносно дешева ціна.

Не соромтесь бути прискіпливими у своєму виборі, адже від цього залежить ваше здоров’я.

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі