Події

В Житомирской области избили врача...травмпункта. ФОТО

1 September 2008, 17:34

Працівникам міського травмпункту під час нічного чергування мало не знадобилася медична допомога. На них вчинив напад молодий чоловік, який привів сюди дружину із травмою.

Володимир Заєць, черговий лікар травмпункту ЦМЛ: «Коли почався огляд хворої, невідомий чоловік заважав огляду, реєстрації та наданню допомоги. Під час реєстрації хворої він вирвав із рук медичної сестри журнал та пошматував його. Практично він заважав роботі при наданні допомоги хворій».

Свою лють невідомий вимістив не лише на журналі реєстрації амбулаторних хворих. Він надавав стусанів і медичним сестрам, які допомагали його дружині. Такі дії чоловік не мотивував, каже лікар. Довелося викликати працівників державної служби охорони. При нагоді невідомий намагався втекти.

Олександр Велімовський, начальник сектору дільничних інспекторів Бердичівського МВ УМВС: «Сьогодні близько другої ночі до Бердичівського МВ УМВС надійшло повідомлення, тобто, спрацювала тривожна кнопка: виникла якась подія в травмпункті. Через 4 хвилини туди виїхали працівники державної служби охорони, які затримали невідомого громадянина».

Подібні випадки трапляються часто, говорять працівники травмпункту. Вони нерідко мають справу з дебоширами. А персонал в основному – жіночий.

Валентина Поліщук, медична сестра травмпункту ЦМЛ: «До нас кожної доби поступає дуже багато хворих – 40-50 чоловік. Є неадекватні, які з’являються у стані алкогольного сп’яніння і дебоширять. Захисту, як такого, у нас немає. По допомогу звертаємося до лікаря або лаборанта, який знаходиться в нашому приміщенні. Ми тут – одні. І міліцію викликаємо, яка до нас швидко приїздить».

Скляні двері у медичному закладі часто б’ють хулігани, кажуть у травмпункті. До приїзду міліції медикам іноді самим доводиться заспокоювати нападників, аби не стати їхніми жертвами.

Олександр Велімовський, начальник сектору дільничних інспекторів Бердичівського МВ УМВС: «Це – мешканець Києва. На даний час громадянин затриманий за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення: за вчинення дрібного хуліганства. Зараз він знаходиться у кімнаті затриманих до прийняття рішення суду. Суд буде приймати рішення: або буде адмінарешт терміном до 15 діб, або – штраф. За даним фактом проводиться подальша перевірка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи, якщо в його діях встановлять ознаки хуліганства».

Автор: Вікторія Кучерява

http://www.trkvik.tv/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі